Našice – Međuopćinska smotra LiDraNo 2013.

U Našicama održan LiDraNo.

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama danas je održana međuopćinska smotra srednjih škola iz Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova, Đurđenovca, Valpova i Našica na području literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, već tradicionalni LiDraNo.

 

Učeničke su radove i nastupe ocjenjivala prosudbena povjerenstva, a najuspješniji su učenici predloženi za sljedeću, županijsku razinu smotre, koja će se održati ponovno u našičkoj Srednjoj školi 19. veljače. Županijskim prosudbenim povjerenstvima na uvid bit će proslijeđeno šest literarnih radova, te pet samostalnih novinarskih radova.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2013/1mjesec/31a/v1{/gallery}

Za sljedeću je razinu smotre predložena i jedina predstavljena radijska emisija, Stoljeće profesora i jezikoslovca Stjepana Sekereša, rad skupine učenika 2. razreda gimnazije, čija je mentorica profesorica Marija Pepelko. U području dramsko-scenskoga izraza, u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa, na županijsku je razinu smotre LiDraNo upućeno pet učenika: Ena Dumenčić, učenica 2. razreda Ekonomske škole ”Braća Radić” Đakovo (mentorica je profesorica Sidonija Grubišić), Luka Žagar, učenik 1. razreda gimnazije u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama (mentorica je profesorica Marina Pavičić), Sena Rakipović, učenica 2. razreda Srednje škole Valpovo (mentorica je profesorica Jasna Iličić), Davor Kovač, učenik 1. razreda Srednje škole Valpovo (mentorica je profesorica Mila Bungić) i Marta Džaja, maturantica Gimnazije A. G. Matoša Đakovo (mentorica je profesorica Vesna Vuksanović).

 

Od četiri skupna dramsko-scenska nastupa, tri scenske igre predložene su za ponovno izvođenje na županijskoj razini smotre: Drobilica, dramska igra našičkih gimnazijalki (izvode je učenice 3. razreda Lucija Benić i Marija Čiček, mentorica je profesorica Leopoldina Mijatović), Rock snaša, rad učenika Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo i njihova profesora Krune Štrka i Kad podignu zid, skupni nastup đakovačkih gimnazijalaca i mentorice profesorice V. Vuksanović. 

 

{module Adsense 300×250 – slika} {module Adsense 300×250 – slika}

Pročitajte još