Na području Našica ukrao akumulatore s radnih strojeva

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenskom periodu od 5. do 8. travnja, na području Našica, iz dvorišta obiteljskog gospodarstva, nepoznati počinitelj ukrao je desetak akumulatora s radnih strojeva, hladnjake s kombajna i traktora, te više metara električnog kabla. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 7000 kuna. Policijski službenici protiv kradljivca podnose kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Prilikom čišćenja prostorija pronašli minu

Jučer, oko podneva, u Osijeku, u prostorijama pravne osobe, tijekom čišćenja prostorija djelatnici su pronašli su minobacačku minu, kalibra 82 milimetra, koja je bila bez eksplozivnog punjena. Na mjestu pronalaska policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je na siguran način izuzeo minobacačku minu.

Iz trgovačkog centra ukrao električni bicikl

Tijekom mjeseca ožujka, na području Valpova, u trgovačkom centru, nepoznati počinitelj iskoristio je veći broj kupaca i ukrao električni bicikl. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta više tisuća kuna. Protiv kradljivca policijski službenici podnose posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Provalio u skladište te ukrao računalo i stroj za bušenje rupa

U vremenskom periodu od 25. ožujka do 11. travnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije pravne osobe iz Osijeka i iz skladišta ukrao prijenosno računalo i električni stroj za bušenje rupa u zemlji. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 7000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći 1 osoba je tjelesno ozlijeđena, dok su 6 prometnih nesreća za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka policija je evidentirala 3 prometne nesreće, Đakova 2 prometne nesreće, a na području Donjeg Miholjca i Belog Manastira evidentirala je po jednu prometu nesreću.

Jučer, 11. travnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 2 vozača osobnog automobila i 1 biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je oko 15 sati, u Belišću, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili biciklistu, 67-godišnjeg hrvatskog državljanina. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,85 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Oko 20 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 70-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,71 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 18,15 sati, u Donjem Miholjcu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 47-godišnji hrvatski državljanin, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je udario u parkirano vozilo, a potom napustio mjesto prometne nesreće. Brzom intervencijom policijskih službenika vozač je pronađen. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,95 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još