U sklopu projekta „STAV Našica“ održana petodnevna radionica na temu „Biti volonter – I ja volontiram“

clip1
clip1

U sklopu projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica, čiji je nositelj Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice – CLIP Našice, a partneri Humanitarna udruga Dar dobrote i Centar za socijalnu skrb Našice, održana je petodnevna radionica „Biti volonter“ u razdoblju od 19. srpnja pa do 25. srpnja.

Radionica je održana u prostorima Hotela Park Panolija, a bila je namijenjena volonterima i potencijalnim volonterima.

Tijekom prošlog tjedna održana su tri predavanja na teme „Uvod u volonterstvo“ (19.07.2017.) i „Dobrobiti i vrijednosti volonterstva“ (20.07.2017.) koje je održala Nora Petrović ispred SIOS-a Osijek, a na kojima se moglo čuti o zakonskoj regulativi volonterstva kao i o pravima volontera u sklopu organizacija u kojima volontiraju. Predavanje na temu „Motivacija volontera – I ja volontiram“ (21.07.2017.) održao je Tomislav Barabarić ispred Centra za poduzetništvo Osijek, na kojem su polaznici bili upoznati s motivima koji pokreću volontere, ali isto tako na koji način se može pronaći motivacija i kroz volontiranje razviti poduzetničke vještine.

Preostala dva predavanja održali su predstavnici našičkih udruga, Marina Lazar ispred Društva Naša Djeca Našice na temu „Volontiranje u organizaciji“ (24.07.2017.) u sklopu kojeg je prenijela bogato višegodišnje iskustvo koje volonteri ove poznate našičke udruge imaju. Posljednje predavanje i to na temu „Primjeri iz prakse“ (25.05.2017.) održala je predsjednica udruge osoba sa invaliditetom „Našički cvijet“ Gordana Blagajac koja je polaznicima radionice prenijela bogato projektno iskustvo udruge koje je kroz 10 godina svog postojanja zaposlila više od 70 osoba na projektima koje je udruga provodila.

clip2

Na kraju radionice, svi polaznici dobili su potvrde o pohađanju radionice, a polaznici su istaknuli veliko zadovoljstvo onime što su čuli. Voditeljica projekta Emilija Malovčak i koordinator volonterskih aktivnosti projekta Robert Kresić izrazili su zadovoljstvo brojem polaznika te njihovom zainteresiranošću za temu ove radionice. Voditeljica projekta Emilija Malovčak najavila je i iduće aktivnosti koje će se odvijati u sklopu ovog projekta, a one uključuju osnivanje i otvaranje Lokalnog volonterskog centra Našice s početkom kolovoza, a u prvoj polovici kolovoza bit će održan i prvi od tri modula predavanja na temu Volonterskog menadžmenta te je pozvala sve zainteresirane građane da se pridruže u aktivnostima koje će se odvijati u sklopu projekta.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i ukupna vrijednost ovog projekta 556.699,09 kuna, a provodi se od 01.lipnja 2017. – 31. svibnja 2018. godine.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/7mjesec/26/v1{/gallery}

Pročitajte još