Napao trgovkinju prilikom krađe


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 16. srpnja, oko 12,30 sati, u trgovačkom centru u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je odjevne artikle iz trgovine. Djelatnica trgovine 44-godišnja hrvatska državljanka uočila je mušku osobu u krađi majica kojeg je pokušala zaustaviti. Nepoznati počinitelj tjelesno ju je napao s namjerom da zadrži ukradeno i udaljio se iz trgovačkog centra. Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem.

Pronalazak minsko – eksplozivnog sredstva

Jučer, 16. svibnja, oko 7,40 sati, u blizini mjesta Šodolovci, 48-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka u šumskom predjelu pronašao je minu „PROM 2A“. Policijski službenik i djelatnik Hrvatskog centra za razminiranje izašli na mjesto događaja koje je bilo minirano tijekom domovinskog rata te je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način je izuzeo minu.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozlijede, a druga prometa nesreća za posljedicu je imala materijalnu štetu. Prometne nesreće su se dogodile na području Osijeka i Belišća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 16. srpnja na području Policijske uprave osječko – baranjske zaustavljeno je 5 vozača (3 vozača osobnih automobila, 1 vozač mopeda i 1 vozač bicikla) kod kojih je utvrđena nedopuštena prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,06 sati u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 58-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,10 grama po kilogramu.

 

Jučer, u 09,35 sati, u Cretu Bizovačkom, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač bicikla zadobio laku tjelesnu ozljedu, koji je ujedno i uzrokovao prometnu nesreću. Vozač bicikla, 55-godišnji hrvatski državljanin iz Creta Bizovačkog, nepropisno se uključivao u promet kojom prilikom je došlo do kontakta s osobnim automobilom. Biciklistu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,11 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna od 500,00 kuna biciklistu pod utjecajem alkohola, za prekršaj kojim je uzrokovana prometna nesreća predviđena je novčana kazna od 1.000,00 kuna koja se zbog činjenice da se radi o prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom, uvećava za iznos od 2.000,00 kuna.

Stric pivo

Pročitajte još