Na Pampasu otvoreno Državno prvenstvo u praktičnom streljaštvu

Udruga za praktično streljaštvo „Pampas” domaćin je ovogodišnjeg Državnog prvenstva u praktičnom streljaštvu 10. i 11. rujna 2022. godine, na kojem se očekuju brojni natjecatelji iz Hrvatske i okolnih zemalja, a uz to organiziran je i 28. Kup Osijeka. Otvorenju natjecanja nazočio je i zamjenik župana Mato Lukić koji je čestitao organizatorima na vrijednom i predanom radu u promociji sporta.

„Zahvaljujući našim sportašima, ali i brojnim udrugama te rekreativcima, Osječko – baranjska županija nedavno je istaknula svoju kandidaturu za Europsku regiju sporta 2024. godine, a ona zasigurno ne bi bila moguća da nemamo doprinos vrijednih i marljivih sportaša.” – kazao je Lukić.

Udruga za praktično streljaštvo „Pampas” registrirana je 1996. godine i od tada aktivno radi na edukaciji strijelaca, sudaca i organizaciji natjecanja, koja su većinom međunarodnog karaktera. Želja im je stvoriti preduvjete za mogućnost organiziranja velikih natjecanja, koji bi doveli do povećanja broja noćenja u našoj županiji.

Pročitajte još