Našice – Obilježavanje Međunarodnog dana fizikalne terapije i sudjelovanje na danima slavonskih šuma

Fizio9_9_1a

Udruga za Fizioterapiju, prevenciju, promicanje i zaštitu zdravlja Našice drugu godinu za redom sudjelovala je na Festivalu dani slavonskih šuma, i obilježila međunarodni dan fizikalne terapije.

Prošle godine sudjelovali smo sa 4 stola za masažu, gdje smo nudili građanima usluge besplatne masaže, bilo je izuzetno posjećeno i jako smo zadovoljni odazivom građana.

Ove godine Udruga je sudjelovala  sa preventivno – edukacijskim štandom sa besplatnim savjetima i letcima na kojima se nalaze slikovite vježbe za vrat,križa,kukove i dr., građanima smo i pokazali vježbe koje ih zanimaju, imali smo i strunjače i pilates lopte u kojima su djeca uživala.

Udruga je ovoga puta željela djelovati kroz preventivno – edukacijski dio da bi smanjili i na vrijeme prepoznali neke bolesti građana i na taj način obilježiti naš dan, dan fizikalne terapije.

Problem je jer samo rijetki preveniraju bolesti, već se reagira kada do bolesti dođe. Iz toga razloga Udruga je na festivalu dani slavonskih šuma  djelovala preventivno i omogućila građanima da se mogu informirati o nekim bolestima,kako ih se može spriječiti ili ako je došlo do bolesti kako se mogu ublažiti nastale tegobe.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/9/v1{/gallery}

Akcija je održana pod nazivom „Prevencijom i edukacijom građana do zdravlja.

Fizioterapeuti mogu pomoći građanima da ostanu zdravi i neovisni, poboljšati zdravlje onih s kroničnim zdravstvenim problemima te ih educirati kako vježbati sigurno i učinkovito i kako se brinuti za zdravlje ukoliko uoče znakove funkcionalnih problema.

Danas se jako malo pažnje pridaje edukaciji i prevenciji bolesti, zbog toga je Udruga ovom akcijom željela omogućiti građanima da se informiraju na našem štandu o svojim tegobama i da se spriječi razvoj daljnjih bolesti i tegoba.

Više o aktivnostima udruge saznajte na našoj web stranici : www.fizioterapeutnasice.hr

(Tekst&Foto: predsjednik Gabrijel Hmura, bacc.Physioth.)

Pročitajte još