Na našičkom području prvi ozdravljeni pacijent od koronavirusa

Iz našičke bolnice stigla nam je ovog ponedjeljka jako dobra vijest i jedna bitna promjena. Stigao je drugi negativan nalaz jednog od pacijenta zaraženog koronavirusom koji se nalazio u kućnoj samoizolaciji. Prema tome taj se pacijent više ne tretira pozitivan na koronavirus i smatra se zdravim. Stoga, od danas imamo samo 3 pozitivna pacijenta na koronavirus, jednog pacijenta u bolnici i dva pacijenta u kućnoj samoizolaciji. Pozitivni pacijenti se osjećaju dobro te će se tijekom ovog tjedna provoditi njihovi kontrolni nalazi te ukoliko unutar 48 h budu negativni i oni će se smatrati ozdravljenima. Dosad je u našičkoj bolnici uzeto oko stotinjak brisova, a svi nalazi pristigli jučer su negativni.

Ravnatelj bolnice dr. Hrvoje Šimić apelira na sve građane da dolaze u bolnicu samo ako su vitalno ugroženi, odnosno hitni pacijenti. No, isto tako ukoliko osjećaju značajne zdravstvene tegobe, trpe bolove ili imaju neka teža zdravstvena stanja neka se ne ustručavaju obratiti obiteljskom liječniku ili doći na hitni prijem. Mole se pacijenti neka imaju strpljenja prilikom kontakta sa zdravstvenim osobljem te da iskreno i strpljivo ukažu na zdravstvene tegobe. S obzirom na novi režim rada dr. Hrvoje Šimić će apelirati i na zdravstvene djelatnike da budu strpljivi prema pacijentima u ovim teškim trenucima kako bi zaštitili jedni druge te odradili što kvalitetniji posao.

 

Za danas je ponovno najavljena pojačana kontrola poštivanja svih propisanih mjera. Tijekom dana će se vršiti  pojačan nadzor poštivanja svih mjera na svim istaknutijim područjima i punktovima grada Našica od strane djelatnika PP Našice, predstavnika Stožera civilne zaštite Osječko – baranjske županije te članova operativnih snaga gradskog stožera Civilne zaštite grada Našica.

 

Dr. Šimić i dalje apelira na sve građane neka se pridržavaju svih propisanih mjera te ostanu kod svojih kuća kako bi zaštitili i sebe i druge od moguće zaraze koronavirusom.

 

Pročitajte još