Mlada vina obilježila Martinje u Feričancima

Manifestacija „Martinje u Feričancima“ okupila je u samom centru naselja, uz prigodnu eno i gastro ponudu te glazbeni program, predstavnike lokalnih udruga, ljubitelje mladog vina i mještane.

Obnovili tradicionalni događaj

Organizatori manifestacije su udruga FER+PLUS, Udruga vinogradara, vinara i voćara Feričanci, CB „Aloha“, uz pokroviteljstvo Općine Feričanci, tvrtke Osilovac d.o.o. te Turističke zajednice Osječko – baranjske županije. Zajednički im je cilj bio obnoviti staru tradiciju proslave Martinja u Feričancima uz stvaranje jednog obiteljskog, ugodnog ambijenta.

„Prije nekoliko godina organizirali smo nešto slično u suradnji sa Udrugom vinogradara, vinara i voćara Feričanci. Ove godine priključila nam se i udruga FER+PLUS, CB „Aloha” i tvrtka Osilovac. Cijeli događaj smješten je na otvorenom sukladno epidemiološkim mjerama, kako ne bi jednu lijepu manifestaciju pretvorili u žarište epidemije. Nudimo gastro ponudu i mlada vina, Udruga žena Iskrica prezentira svoje rukotvorine, a pekle su i kolače. Cilj nam je stvoriti jednu lijepu obiteljsku priču.” – rekao je načelnik Općine Feričanci Marko Knežević.

Otvorena vrata Starog podruma uz Enosophiu

Proslavi Martinja pridružila se i vinarija Enosophia, ponudivši svoja mlada vina, graševinu i frankovku, tipične sorte za feričanačko vinogorje.

„U starom podrumu vinarije Enosophia slavimo, ove godine, nešto skromnije, mirnije, ne baš tradicionalno uz krštenje mošta, nego malo modernije i suvremenije uz mlada vina. Ove godine prvi puta pod brandom Enosophia, priredili smo za ljubitelje mladih vina, našu graševinu i frankovku. Tipične sorte ovog kraja, odnosno feričanačkog vinogorja.” – rekla je Jenny Šimić iz marketinga feričanačke vinarije.

Posjetitelje podruma osobno je pozdravio i direktor tvrtke Osilovac d.o.o. Ivan Maričić upoznavši ih sa vinima vinarije Enosophia, kao i svemu što nudi feričanački kraj.

„Berba, najizazovniji i najzahtjevniji dio godine je gotov i polako slažemo planove za sljedeću godinu. Aktivni smo i po pitanju daljnjeg razvoja vinarije, novih proizvoda na kojima radimo, a koji će već početkom nove godine biti na tržištu. Mlada graševina i frankovka naše su najpoznatije sorte kako za vinariju, tako i cijelu Slavoniju. Svake godine, tradicionalno ih prezentiramo baš za Martinje s ciljem prezentacije rezultata zadnje berbe. Mi smo u načelu zadovoljni, trend vina i kvalitete koju postižemo, svake godine je za nijansu bolji.” – rekao je Ivan Maričić direktor tvrtke Osilovac d.o.o., i dodao da je zadovoljan svime što su kolege u vinogradu i podrumu napravile.

[fts_facebook id=TVNasice album_id=305697828224989 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Pročitajte još