Mještani Lile pokazali svoje vještine na obiteljskom natjecanju

Ove su se nedjelje u Lili ispred mjesnog doma okupili mještani i članovi istoimenog DVD-a na Obiteljskom natjecanju u vježbi s brentačama u sklopu Projekta solidarnosti “Vatrogasci u zajednici”. Na natjecanju je sudjelovala 41 osoba raspoređena u 36 obiteljskih ekipa iz 16 obitelji. Nabavljene su tri nove brentače za vježbanje.

Sve natjecateljske ekipe natjecale su se u istoj kategoriji, a najuspješniji su bili Marta i Marko Ferčec koji su s vremenom 09,81 pomeli konkurenciju (jedini ispod 10 sekundi). Nakon glavnog natjecanja održan je super kup na kojem su u formatu utrke nastupale tri ekipe. Najbolji od njih bili su Leon i Ivan Horvat.

Iz DVD-a Lila žele istaknuti par zanimljivosti ovog unikatnog natjecanja:

  • Najmlađi natjecatelj, Borna Bulka, ima 5 godina.
  • Najmlađi natjecateljski par činili su Anja (6) i Leon Horvat (7).
  • Velika im je čast i ponos što je na natjecanju sudjelovao i jedan od osnivača DVD-a Lila (DVD djeluje 69 godina). Naime, Mijo Fruk sa svoje 92 godine, natjecao se zajedno sa svojom unukom Anom Peršić te su uspješno odradili obje vježbe, a oni su bili i najstariji natjecateljski par.
  • Natjecanje je okupilo preko 60 mještana Lile i članova DVD-a Lila.

Cilj ovog natjecanja bio je okupiti mještane na prijateljsko druženje radi poticanja zajedništva, prijateljstva, dobrih obiteljskih odnosa, promicanju dobrog sportskog i timskog duha te razvoju međugeneracijske solidarnosti u našem mjestu.

DVD Lila i “Vatrogasci u zajednici” zahvaljuju se sudcu natjecanja Marinu Šariću na profesionalnom suđenju, DVD-u Breznica Našička, Patriku Janjiću i Josipu Patila na organizaciji vatrogasnih igrica za djecu, svim natjecateljima i gledateljima na dolasku, druženju i prijateljskoj atmosferi.

Projekt solidarnosti “Vatrogasci u zajednici” u potpunosti provode mladi DVD-a Lile. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske Unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti Europske Komisije.

Stric pivo

Pročitajte još