29. obljetnica ustrojavanja 5. Gardijske brigade „SOKOLOVI” i dan 1. oklopno – mehanizirane bojne „SOKOLOVI”

Jučer je upriličeno obilježavanje 29. obljetnice ustrojavanja 5. Gardijske brigade „SOKOLOVI” i dana 1. oklopno – mehanizirane bojne „SOKOLOVI”.

Povodom proslave u vojarni „132. brigade Hrvatske vojske” održano je svečano postrojavanje pripadnika 1. OMB „Sokolovi” uz bojnika Josipa Granata, zapovjednika 1. Oklopno – mehanizirane bojne te drugih važnih gostiju. Obilježavanju je bio nazočan i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, čestitavši obljetnice.

Vrata Grada otvorena su za suradnju svim hrvatskim vojnicim

„Prva oklopno – mehanizirana bojna „SOKOLOVI”, čiji dan danas i obilježavamo, najveća je bojna u Hrvatskoj sa svojih više od 700 vojnika. Našice jesu, i bili smo, nedjeljiva cjelina što se tiče vojske, a to je bilo izrazito bitno u Domovinskom ratu. Uskoro ćemo proslaviti i 30. obljetnicu ustroja 132. našičke brigade, čime ćemo zaokružiti obilježavanje važnih obljetnica za našički kraj. Ja kao gradonačelnik, ali i svi Našičani izuzetno smo ponosni kako na naše hrvatske branitelje, tako i hrvatsku vojsku.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba, čestitavši bojniku Josipu Granatu na pozivu. Gradonačelnik je poručio kako su vrata Grada otvorena za suradnju svim hrvatskim vojnicima, posebno pripadnicima 1. Oklopno – mehanizirane bojne.

Pročitajte još