Ministar Marko Pavić pohvalio grad Našice u uspješnom povlačenju sredstava iz EU fondova

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje Tomislav Petric danas su bili u posjetu gradu Našicama te su u Gradskoj upravi održali sastanak s gradonačelnikom Josipom Miletićem, dogradonačelnikom Hrvojem Šimićem i pročelnicima.

Zadovoljstvo mi je da smo danas u gradu Našicama, gdje se provodi preko 500 milijuna kuna različitih europskih projekata. U obnovu dvorca Pejačević, kao jedan od značajnijih, uloženo je 100 milijuna kuna. Došli smo gradonačelniku i gradskoj upravi prezentirati buduće investicijsko razdoblje. Kao što znamo, preko 21,5 milijardi eura će biti dostupno Hrvatskoj, što je dvostruko više nego do sada. Projekt „Slavonija, Baranja i Srijem” ide dalje u novom razdoblju. Došli smo vidjeti pripremu novih projekata, što je sve moguće financirati te upoznati se s napretkom postojećih projekata. Pohvaljujem gradonačelnika i cijelu gradsku upravu kao i zamjenika gradonačelnika zbog uspješnog povlačenja sredstava. Veselimo se i završetku projekta dvorca Pejačević, koje je najznačajnije ulaganje u gradu Našicama, ali isto tako i svim budućim projektima.” – izjavio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić.

Gradonačelnik grada Našica Josip Miletić osvrnuo se s nekoliko riječi na posjet ministra Pavića. „Ovim putem se zahvaljujuem ministru Marku Paviću na posjetu gradu Našicama. S njim je u posjet došao i ravnatelj Središnje agencije za sufinanciranje Tomislav Petric. Drago mi je da smo mogli prokomentirati sve ove investicije koje se događaju u gradu Našicama. Radi se o preko 500 milijuna kuna, što nije slučajno, nego je plod rada vlade na čelu sa Andrejom Plenkovićem, ali i naše lokalne inicijative, mene kao gradonačelnika i svih stručnih službi da se ovi projekti dogode upravo u gradu Našicama. Uvjeren sam da u idućem razdoblju slijedi nastavak ovih projekata. Još je puno toga pripremljeno u narednom periodu, a ministru svakako zahvaljujem na dolasku u Našice i želim mu puno uspjeha u budućem radu.”

Pročitajte još