Memorijalna karavana „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ stigla u Našice

Povodom obilježavanja tridesete godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto Klub Korčula u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske, organizira tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake do Vukovara.


Karavana stigla u Našice

Danas oko podne karavana bikera pod imenom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ stigla je, nakon četiri dana vožnje, i u centar grada Našica. Dočekao ih je velik broj članova domaćeg Moto kluba „Racing” kao i kolege vozači iz susjednih gradova.

„Već tradicionalno, više godina zaredom, dočekujemo karavanu koja kreće od Prevlake putem Vukovara i zajedno obilježavamo 30. obljetnicu sjećanja na žrtvu Vukovara. Karavana je prema Našicama krenula iz Slavonskog Broda, gdje su ih dočekali prijatelji MK „Broda”. Zajedno smo ovdje na spomen obilježju zapalili svijeće, a onda svi nastavljamo prema Đakovu, Vinkovcima i Osijeku.” – rekao je Tin Bakač, tajnik Moto kluba „Racing” Našice.

Krenuli iz Prevlake

Karavana se tradicionalno vozi nekoliko dana, a ne odgađa se bez obzira na vremenske prilike. Tako ih je, kaže organizator Đani Radovanović iz MK „Korčula”, oprala kiša u Dalmaciji, a u Slavoniji su imali problema s maglom.

„Ovo je 14. izdanje karavane Prevlaka-Vukovar kojom obilježavamo 30. obljetnicu na žrtvu Vukovara. Vrijeme nas je poslužilo, pa je bilo i za očekivat da će nam se pridružiti velik broj sudionika. Naš je cilj svake godine isti, proći motorima kroz cijelu Hrvatsku, zapaliti svijeće na spomen obilježjima kojih, nažalost, ima velik broj. Prisjećamo se tako onih poginulih prijatelja, suboraca, roditelja, djece i na taj im način odajemo počast. Putovanje završavamo upravo u Vukovaru, kao najvećoj rani iz Domovinskog rata, i tamo ćemo zajedno sa ostatkom Hrvatske sudjelovati u Koloni sjećanja.” – rekao je Đani Radovanović, predsjednik MK „Korčula”.

Bikeri kažu nisu važni kilometri nego cilj

U pet dana bikeri iz cijele Hrvatske prelaze na stotine kilometara, no to im kaže ne predstavlja problem, bitan je zajednički cilj, odati počast svim poginulima u Domovinskom ratu.

„Put je prošao dobro, bilo je malo kiše, no uglavnom sve u redu, bez problema. Ja sam u ovoj karavani odvezao negdje između 600 i 700 kilometara, ali tko to broji, važan je cilj, a to je odati počast svim žrtvama u Vukovaru.” – rekao je Boris Bikić član MK „Sinj” koji već 11 godina sudjeluje u karavani.

Bikerima iz Sinja, ali i iz cijele Hrvatske, pridružit će se i našički MK „Racinga”, baš kao i prethodnih nekoliko godina, te nastaviti putem Vukovaru.

Stric pivo

Pročitajte još