Međunarodno natjecanje u starim sportovima

stari26 5 2a

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU srijedu 22.05.2013. g. Udruga starih športova „Slavonac“ Našice u suradnji s Osnovnom školom Kralja Tomislava Našice je sudjelovala na Međunarodnom natjecanju u starim športovima . Na natjecanje smo vodili 24 djece 3a razreda s razrednicom Ljiljanom Kubaša i 6 članova udruge s voditeljem Ivicom Karliček i i predsjednikom Stjepanom Konjetičem.

Zbog lošeg vremena natjecanje se održalo u mjesnom domu u Bilju tako da se neke discipline nisu mogle održati. Na natjecanju je sudjelovalo 8 škola iz nama susjedne Srbije, Mađarske, Hrvata koji žive u Mađarskoj, Privlake, Darde i domaćina Bilja, u vrloj jakoj konkurenciji jer u tim školama su stari športovi su izborna nastava i oni redovito vježbaju, stoga rezultati koje su djeca ostvarila su više nego odlični. Budući da su se neka djeca po prvi put srela s tim disciplinama ostvarili su odlične rezultate: 1 mjesto u bacanju potkove, 2 mjesto u nošenju jajeta u žlici, 3 mjesto u povlačenju užeta, 4 mjesto u skakanju u vreći za curice i dečke te 4 mjesta u krosu isto za curice i dečke tako da smo u ukupnom poretku osvojili 3 mjesto.

 

stari26 5 3a
“Želio bi još napomenuti da smo bili najmlađa ekipa natjecanja, ali i najžilavija. Na kraju natjecanja djeca su imala zakusku i malo druženje gdje su se zabavljala uz muziku i ples. Za kraj bi se želio zahvaliti gradonačelniku Krešimiru Žagaru što nas je podržao i pružio nam financijsku pomoć da smo mogli djeci omogućiti odlazak na natjecanje.” – rekao je Ivica Karliček

Pročitajte još

Učitavanje...