Međunarodna čestitka povodom Dana učitelja

Zanimljiva čestitka za Dan učitelja stigla je iz Osnovne škole Dore Pejačević. Učiteljica engleskog i njemačkog jezika Alenka Taslak sudjelovala je u kreiranju međunarodne virtualne čestitke, pokrenute na inicijativu Anne Dyagileva-Tkachuk, profesorice iz Rusije.

14 zemalja na okupu

Povodom Svjetskog dana učitelja ruska učiteljica osmislila je međunarodnu čestitku za sve učitelje u cijelom svijetu. U snimanju su sudjelovali učitelji iz 14 zemalja SAD-a, Indije, Novog Zelanda, Gruzije, Bjelorusije, Poljske, Rusije, Grčke, Tunisa, Vijetnama, Bangladeša, Portugala, Tajvana i Hrvatske. Svoje poruke na temu „Zašto vole svoj posao” i čestitke povodom Dana učitelja snimili su u Microsoftovom digitalnom alatu Flipgrid. Učiteljica Anne Dyagileva-Tkachuk vodi YT kanal Teachers love EDU, na kojem okuplja učitelje iz cijelog svijeta koji razmjenjuju iskustva u upotrebi različitih digitalnih alata u nastavi, kako uživo tako i online. Njen primjer u razmjeni znanja i globalnom povezivanju slijedi učiteljica našičke škole Alenka Taslak, pa obje imaju status Microsoft Innovative Educator Expert i Microsoft Innovative Educator Trainer.

Alenka Taslak jedini predstavnik hrvatskih učitelja

„Sudjelovanje u ovom projektu mi iznimno znači jer podupirem globalno povezivanje. U svom radu svakodnevno potičem svoje učenike da rade i razmjenjuju znanja sa učenicima iz cijelog svijeta. Mislim da je najveći dar nas učitelja, vidjeti naše učenike sretne i zadovoljne. Zato je posao učitelja najbolji posao na svijetu. Mi potičemo naše učenike da uče puno, razviju svoju kreativnost, pokažu svoje inovativne ideje i naprave velike uspjehe. Učitelji samo nastavite tako!” – rekla je u videu Alenka Taslak, učiteljica engleskog i njemačkog jezika iz OŠ Dore Pejačević Našice.

Foto: Youtube screenshot

Pročitajte još