Međuopćinski Lidrano u Našicama

Međuopćinski Lidrano u Našicama

Međuopćinski Lidrano u Našicama

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEDanas se u Srednjoj školi Isidora Kršnjavog održala Međuopćinska razina smotre učeničkog stvaralaštva. ”LiDraNo 2019.” je započeo svečanim otvaranjem u 9.00 sati u višenamjenskoj dvorani škole, a otvorila ga je, u ime ravnatelja, voditeljica gimnazije profesorica savjetnica Marina Pavičić.

Marina je poželjela ugodnu dobrodošlicu svim učenicima u Našice.

„Cijenjeni članovi prosudbenih povjerenstava, radne kolegice i kolege, dragi učenici pozdravljam vas u ime ravnatelja i svih nas djelatnika srednje škole Isidora Kršnjavog. Godina dana brzo prođe a mi se radujemo svakom novom Lidranu i svakom novom susretu nas ljubitelja lijepe hrvatske riječi. Dragi Lidranovci zahvaljujući vama naša škola je i danas oaza umjetnosti, sigurna sam da ćemo uživati gledajući vas i slušajući vas. Želim Vam svima puno uspjeha u predstavljanju onoga što ste za danas pripremili, budite podrška jedni drugima, a iz Našica ponesite lijepe uspomene.” – rekla je voditeljica gimnazije.

Svečano otvorenje glazbenim nastupom upriličio je i učenik Karlo Vulić, odsviravši na gitari poznati hit Cesaricu.

Načela kojima su kao i svake godine vođeni učenici su sloboda stvaralaštva, osobno kreativno izražavanje, dobrovoljnost sudjelovanja. Kako su mladi voditelji, učenici srednje škole izjavili glavne zadaće smotre Lidrano kojima se vode svi učesnici su razvijati i poticati učeničko dramsko – scensko i novinarsko stvaralaštvo, promicati učeničko govorno i pismeno izražavanje na hrvatskom jeziku, otkrivati, pratiti i poticati učenike posebne sklonosti i sposobnosti za kreativnost.

Lidrano je ove godine završio okruglim stolom na temu dramsko – scenskih nastupa učenika u 12.30. Uz učenike iz našičke škole, na smotri su sudjelovali i učenici iz Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova i Valpova. Njihove radove i nastupe ocjenjivala su stručna povjerenstva, a najuspješniji će svoje stvaralaštvo predstaviti i na županijskoj smotri LiDraNo, na kojoj će im se pridružiti i učenici osječkih srednjih škola.

Pročitajte još

Učitavanje...