Medicinske sestre i tehničari našičke bolnice posjetili OŠ kralja Tomislava Našice

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, a u organizaciji Opće županijske bolnice Našice Udruga UMNA-a i medicinske sestre/tehničari našičke bolnice posjetili su Osnovnu školu kralja Tomislava Našice. Ondje su održali su prigodne radionice u kojima su promovirali svoju profesiju – SESTRINSTVO. Učenicima je omogućeno sudjelovanje u radionicama o vitalnim funkcijama, kardiopulmonalnoj reanimaciji, higijeni ruku, njezi novorođenčadi i druge te su im podijeljeni i promotivni materijali.

Ovogodišnja tema Dana sestrinstva je „Sestrinstvo – temeljna vrijednost zdravstvene skrbi“

Diljem svijeta 12. svibnja, na datum rođenja Florence Nightingale, medicinske sestre, obilježava se Međunarodni dan sestrinstva. Florence Nightingale istaknula se radom i brigom za ranjenike u Krimskom ratu. Potaknuta svojim iskustvima iz rata, ali i sviješću o važnosti pružanja pomoći oboljelima te nužnoj edukaciji zdravstvenih djelatnika osnovala je sestrinsku školu u bolnici te time utemeljila moderno sestrinstvo.

U izazovnim vremena u kakvim danas živimo možemo reći da je posao medicinskih sestara i tehničara nezamjenjiv, utječe na mnoge ljude, obitelji i na cijelu našu zajednicu, a to je vrijednost koju moramo čuvati i prenijeti na buduće generacije medicinskih sestara. Djelatnici našičke bolnice se zahvaljuju domaćinima, ravnateljici OŠ kralja Tomislava, prof. Vlatki Zahirović te učenicima koji su pokazali veliki interes za sve radionice. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Izvor: Opća županijska bolnica Našice

Pročitajte još