Krađa novca iz osobnog automobila


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći s 8. na 9. prosinca, u Donjem Miholjcu, nepoznati počinitelj provalio je u parkirani osobni automobil vlasništvo 43-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao više od 150 tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila policija savjetuje:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

 

Računalna prijevara

U periodu od 29. rujna do 12. listopada, nepoznati počinitelj je uz pomoć računalnog programa pristupio računalu vlasništvo 47-godišnjeg hrvatskog državljanina i otvorio korisnički račun na njegovo ime. Po otvaranju korisničkog računa, na Internet stranicama na burzi kriptovaluta, 47-godišnjak je uložio novčani iznos oko 14000 kuna na inozemne račune nakon čega više nije mogao povući ulog niti isplatiti novac s otvorenih računa. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Oštećenje računalnih podataka

U periodu od 31. listopada do 2. studenog, nepoznati počinitelj, koristeći se zlonamjernim računalnim programom, učinio je nedostupnim računalne podatke tvrtke s područja Osječko – baranjske županije te je zahtijevao uplatu novca na virtualni račun u bitcoin valuti kako bi podatke „otključao“. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća gdje su u dvije prometne nesreće četiri osobe lako tjelesno ozlijeđene. Preostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, na području Donjeg Miholjca dvije prometne nesreće i po jedna prometna nesreća na području Đakova i Belog Manastira.

Jučer, 9. prosinca, u 14,50 sati na graničnom prijelazu Erdut, evidentiran je jedan vozač osobnog automobila koji je imao nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Vozaču 47-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Podravskih Sesveta evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još