Kolike su šanse da bi Nexe iduće sezone mogao do titule prvaka Hrvatske?

Od sezone 1991./92., Hrvatska ima istog rukometnog prvaka. Iako je to činio pod raznim imenima, a možemo reći ponekad i na kontroverzne načine, Zagreb je svake godine došao do naslova. Međutim, prošla je sezona dala naznake da se nešto mijenja u hrvatskom klupskom rukometu i da PPD Zagreb konačno ima pravog konkurenta. Nexe je odigrao jednu sezonu vrijednu divljenja i to ne samo na domaćem planu. U Europi su također pružili neke sjajne partije te iznenadili jako kvalitetne momčadi.

Navijači Nexea tako bi mogli imati velika očekivanja od sezone koja je pred nama, a mi se pitamo kolike su šanse da bi ove godine mogli prekinuti savršenu seriju Zagreba.

Samo su dva prava konkurenta

Može se reći kako najviši rang hrvatskog klupskog rukometa i u muškoj i u ženskoj konkurenciji ima samo dva prava kandidata za naslov. Kod žena to su Lokomotiva i Podravka, dok su kod muškaraca to Zagreb i Nexe. Kada pogledamo tablicu s kraja prošle sezone, jasno je i zašto. I Zagreb i Nexe su u svojoj skupini imali po 14 pobjeda, bez ijednog neriješenog susreta ili pak poraza.

Jasno je da bi takav scenarij mogli gledati i ove sezone, a onda će u finalnoj seriji jedna ekipa pokušati nadigrati drugu u borbi za naslov.

Otišao najbolji igrač

Kao što znamo, Halil Jaganjac bio je vjerojatno najbolji pojedinac Nexea u prošloj sezoni, a to nije ostalo nezapaženo. Nakon jedne manje drame gdje će on točno završiti, na kraju je pala odluka da će karijeru nastaviti u njemačkom Rhein-Neckar Löwenu. Za Nexe je to velik gubitak pred nadolazeću sezonu, ali jednostavno moramo biti sretni zbog Jaganjca koji će tako nedvojbeno napredovati i donijeti novu dimenziju hrvatskoj reprezentaciji.

S druge strane, mora se priznati da je PPD Zagreb dobro poslovao jer je doveo neke sjajne igrače. Među njima vrijedi izdvojiti Timura Dibirova, veterana koji je došao iz Vardara te Vuku Borozana koji je u karijeri također nastupao za Vardar, ali i klubove kao Veszprem.

Sezona kreće 10. rujna

Za sve će hrvatske klubove sezona početi 10. rujna, osim upravo za PPD Zagreb i Nexe. Oni se nalaze u četvrtfinalu SEHA lige koja je bila odgođena, a po novim terminima, Nexe će se za polufinale tog natjecanja boriti s Vardarom 23. kolovoza.

Što kažu stručnjaci i kladionice?

Upravo bi spomenuti transferi trebali biti ključni razlozi zašto su stručnjaci i kladionice uvjereni kako će Zagreb opet obraniti svoju titulu. Svi koji vole klađenje u hrvatskim kladionicama mogli su tako već uočiti da je po nekim ranim kvotama Zagreb favorit, a ta im se uloga jednostavno mora priznati. Međutim, iako je sezona duga i isprepletena raznim europskim izazovima, o tome tko će osvojiti hrvatsko prvenstvo još bi jednom mogle odlučiti samo one zadnje dvije ili tri utakmice. Naravno, radi se o finalnim utakmicama u kojima se sastaju dvije najbolje ekipe u regularnom dijelu sezone. Svi se možemo složiti da će to još jednom biti Nexe i PPD Zagreb.

Promo članak

Pročitajte još