Matea Begić srebrna na Seniorskom prvenstvu Hrvatske

Matea Begić srebrna na Seniorskom prvenstvu Hrvatske

Matea Begić srebrna na Seniorskom prvenstvu Hrvatske

Matea Begić je u nedjelju, 14. 4. 2019., nastupila na Seniorskom prvenstvu Hrvatske koje se održavalo u Samoboru. Prvenstvo je organizirano od strane Hrvatskog taekwondo saveza i domaćina taekwondo kluba Bistra i Samobor Koryo. Matea je ovim nastupom po prvi puta nastupila na seniorskom prvenstvu i u seniorskoj kategoriji te osvojila srebrnu medalju!

Nakon sanacije ozljede koljena Matei je ovo prvi ozbiljan nastup na kojem je pokazala da je spremna za nove pobjede i nastupe u novoj kategoriji sa vrhunskim sportašicama kao što su Matea Jelić (osvajačica Grand Prixa u +67 kategoriji), Melani Adamić Golić i Iva Radoš. Do finala Matea je imala 2 borbe. U prvoj borbi susrela se s prošlogodišnjom prijateljicom sa juniorskog prvenstva, Ninom Mikulin iz Velike Gorice, koju je i ove godine pobijedila s rezultatom 15:11.

U finalu se susrela sa Anom Piragić iz taekwondo kluba Omega Bjelovar od koje je izgubila rezultatom 7:6. Matea je do 3. runde gubila sa 4 boda razlike koji je smanjila na bod razlike. Ali upravo je bod razlike u zadnjih 20 sekundi bio nedostižan zbog iskustva protivnice koja već 3 godine nastupa u seniorskoj konkurenciji.

Matea je ovim nastupom pokucala na velika vrata seniorske konkurencije koje su ovim rezultatom odškrinuli. U klubu joj slijede pripreme za 15. Bljesak 1995. Open te za Seniorsko državno prvenstvo U21 koje se održava u Otočcu 4. 5. 2019.

Pročitajte još