Osumnjičena za neisplatu plaća

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske policijski službenici ove Policijske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neisplata plaće“. Sumnja se da 41-godišnjakinja kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva nije 30-godišnjoj i 24-godišnjoj zaposlenici isplatila plaće za rujan, listopad, studeni i prosinac 2019. godine te ih oštetila za oko 15 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

U kontroli prometa pronašli duhan

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Jučer, 25. veljače, oko 19 sati, u Osijeku, policijski službenici su tijekom kontrole prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnjak. Pregledom vozila, policijski službenici zapazili su i oduzeli oko 30 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica „Ministarstva financija Republike Hrvatske“ i digitalnu vagu. Državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Petardom zapalio kontejner

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik 21. prosinca prošle godine, oko 21 sat, u Valpovu, u blizini osnovne škole, ubacio aktiviranu petardu u kontejner sa starim papirom te ga zapalio. U požaru je kontejner u potpunosti izgorio, a pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 2500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Ukrao novac iz novčanika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u periodu od 15. siječnja do 1. veljače, u Osijeku, 19-godišnji hrvatski državljanin nezamijećeno ušao u sobu u kojoj boravi 23-godišnji hrvatski državljanin i iz novčanika mu ukrao oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom koje su se dogodile na području Osijeka i Belišća. Jučer, 25. veljače, oko 13,10 sati, na Državnoj cesti D7, policijski službenici su nadzoru prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 49-godišnji vozač iz Belog Manastira. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola od 1,37 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom do 9 mjeseci te 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još