Katavićevo vino opet šampion!

Katavićevo vino opet šampion!

Katavićevo vino opet šampion!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENašička Udruge voćara i vinogradara organizirala je 13. natjecanjeu kvaliteti vina “Vinona” na kojem je za šampiona proglašena frankovka Zvonka Katavića. Natjecanje se održalo pod pokroviteljstvom grada, a nagrade najboljima uručio je gradonačelnik Josip Miletić, članica komisije Ivana Nemet te predsjednik Udruge voćara i vinogradara Darko Cerovski.

U kategoriji bijelih vina medalju za najbolje odnijela je graševina također Zvonka Katavića dok je u kategoriji rose vina za najbolje proglašena frankovka rose Darka Cerovskog, ujedno predsjednika udruge. U kategoriji neplemenitih vina pobjednik je Ivica Mihaljević s vinom bijela noja.

Ove godine u ocjenjivanju je sudjelovalo 38 uzoraka plemenitih i 8 uzoraka neplemenitih vina, manji je to odaziv vinara nego proteklih godine, istaknuo je Darko. Ocjenjivačku komisiju činio je Predsjednik komisije za ocjenjivanje vina bio je Ivica Perak, a predsjednik komisije za ocjenjivanje neplemenitih vina Darko Cerovski.

“Zadovoljni smo vinima i odlukama žirija koji ističe da su vina svake godine sve bolja i kvalitetnija, što se postiže malim pomacima. Mali broj uzoraka na ocjenjivanju možemo naći u problemima koji su zahvatili veliki broj vinara i to u procesu vrenja pa su vjerojatno bili nezadovoljni lanjskim vinom.” – istaknuo je Darko Cerovski.

Na kraju ocjenjivanja gradonačelnik je čestitao dobitnicima, a udruzi poželio uspješan daljnji rad te obećao i dalje potporu Grada u njihovom radu i organizaciji.

Foto: ustupljene fotografije

Pročitajte još

Učitavanje...