Jedanaestero djece ispunilo Čitateljski izazov

Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice je povodom Godine čitanja organizirala Čitateljski izazov za djecu od 7 do 15 godina. Izazov je trajao skoro cijelo ljeto, a završio je 31. kolovoza.


Morali pročitati 10 knjiga

Zadatak za djecu bio je na pripremljenom obrascu po određenim kriterijima posuđivati i pročitati knjige, te su za njih dobivali žig. Skupljenih 10 žigova označavalo je završetak izazova, ali i nagrade. Čitali su knjige po svom izboru, knjige do 200 stranica, knjige koje u svom nazivu sadrže boju ili broj, knjige koje su im preporučili roditelji, bake i djedovi ili prijatelji, knjige o temama koje ih trenutno zanimaju, dječje časopise i slikovnice.

U izazovu sudjelovalo 35 djece

Od 35 prijavljene djece, Čitateljski izazov su ispunili njih jedanaestero: Lejla Ćatić, Nika i Mia Hajnal, Stela Sokač, Elena Šokić, Tamara Brođanac, Kiara Dervić, Marta Blagojević, Ema Repinc, David Stošić i Jona Knežević. Uz besplatnu članarinu za iduću godinu, priznanja i pokale, djeca su dobila i prigodne poklone sponzora Knjižare i papirnice Pin Našice i Školske knjige Zagreb.

„Hvala promotorici ŠK Marijani Bonić i vlasniku Knjižare i papirnice Pin Rudici Čeme!” – poručila je prilikom dodjele Silvija Šokić, ravnateljica Knjižnice te pohvalila male čitače.

Stric pivo

Pročitajte još