Izvještajna Skupština Udruge žena Velimirovac

U prostorijama Udruge žena Velimirovac, jučer, 8. ožujka 2024., održana je izvještajna Skupština koja je okupila članice udruge kao i goste, prijatelje Udruge – predsjednika Mjesnog odbora Velimirovac Marina Kneževića, direktoricu Turističke zajednica Grada Našice Ines Resler te gradonačelnika Krešimira Kašubu koji je razveselio članice karanfilima čestitavši im tako Međunarodni dan žena. Predsjednica Udruge, gospođa Julijana Novaković, srdačno je pozdravila prisutne, a tajnica, Anamarija Serdar, predstavila je detaljan izvještaj o njihov radu u 2023. godini.

Udruga je protekle godine uspješno organizirala niz događanja i aktivnosti – sudjelovali su u organizaciji Velimirovačke ljetne večeri koja je okupila veliki broj posjetitelja u ugodnom okruženju gdje su mogli uživati u kulturnim i zabavnim programima. Također, članice Udruge sudjelovale su na čobanijadi u Jelisavcu, posvetile su se i opremanju vlastitih prostorija, a Božićne radionice izrade ukrasa bile su posebno popularne među članicama, pružajući im priliku za kreativno izražavanje i zajedničko druženje. Po prvi put su organizirali Velimirovačku adventsku večer koja postala prilika za okupljanje i uživanje u blagdanskom ozračju.

Na skupštini su također razmatrani budući planovi i ciljevi Udruge žena Velimirovac. Tako se planira nastavak organizacije prošlogodišnjih događanja koja će zajednici pružiti kulturne, edukativne i zabavne sadržaje. Udruga će, također, nastaviti s aktivnostima usmjerenim na očuvanje tradicije.

Nakon održane izvještajne Skupštine, članice su primile podršku i čestitke od gradonačelnika Krešimira Kašube i direktorice Turističke zajednice Ines Resler te predsjednika MO Velimirovac Marina Kneževića. Gradonačelnik Kašuba istaknuo je važnost aktivnosti koje Udruga provodi, ističući da je njihov doprinos kulturnom, društvenom i zajedničkom životu Velimirovca nemjerljiv.

„Ovo je jedan od trenutaka kada možemo s ponosom istaknuti kako Velimirovac ima sedam udruga, a Udruga žena predstavlja najmlađu. Ovaj entuzijazam i angažman u zajednici svakako doprinosi visokoj kvaliteti života u ovom naselju.” – istaknuo je gradonačelnik. Kašuba te je posebno pohvalio rad Udruge ističući važnost njihovog doprinosa kroz organizaciju različitih događanja. „Slušajući njihovo izvješće, jasno je da su u protekle dvije godine postigli značajne rezultate. Sve članice Udruge zaslužuju našu apsolutnu potporu, a u ime Grada Našica želim im se zahvaliti na dosadašnjem doprinosu.” – zaključio je gradonačelnik.

Tajnica Anamarija Serdar je istaknula ključne partnere i podršku koje su primili. Posebnu zahvalu uputila je Gradu Našicama, Turističkoj zajednici, predsjedniku Mjesnog odbora Velimirovac te svima koji su svojim doprinosom omogućili ostvarenje uspješnih projekata. „Bez podrške naših lokalnih partnera, rad Udruge ne bi bio moguć. Hvala Gradu Našicama, Turističkoj zajednici, Mjesnom odboru i svim pojedincima koji su nam pružili podršku. Posebna zahvala ide i knjigovotkinji Jeleni Budoš na savjetima i pomoći u vođenju financija.” – naglasila je tajnica Serdar.

Pročitajte još