Izradili brošuru „Kako privući pčele samice u gradove”

U okviru eTwinning projekta Zelena knjiga održan je susret između učenika 4.b razreda Osnovne škole kralja Tomislava Našice i učenika 2.b razreda Osnovne škole „Antun Mihanović“ iz Slavonskog Broda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEVoditeljice eTwinning projekta Zelena knjiga su Marijana Kuna iz OŠ Popovac i knjižničarka Ivana Ostrički iz OŠ kralja Tomislava, Našice.

Izradili hotel za pčele

Učenici su u knjigama, časopisima i na internetu istraživali zanimljivosti o pčelama i važnosti njihova očuvanja. Nakon toga su sa svojim mentoricama učiteljicom Sonjom Majer Ćatić i Ivanom Ostrički proveli različite edukativne aktivnosti poput izrade plakata, prezentacija, kvizova, hotela za pčele, cvjetnih kuglica, pripreme igrokaza i drugih aktivnosti, koje su prikazali na zajedničkom virtualnom sastanku. Kako navode iz škole, na taj način su škole ostvarile suradnju temeljenu na zajedničkoj temi i pokazale zanimljive primjere učeničkog istraživačkog učenja, kreativnosti, ekološkog aktivizma i praktičnog rada. Brošuru „Kako privući pčele samice u gradove” poslat će i gradonačelniku Našica, kako bi iznijeli svoje prijedloge za uređenje gradskog zelenila.

 

Pročitajte još

Učitavanje...