Ivica Valenčak ponovno izabran za predsjednika Nogometnog središta Našice

Ivica Valenčak ponovno izabran za predsjednika Nogometnog središta Našice

Ivica Valenčak ponovno izabran za predsjednika Nogometnog središta Našice

Jučer je u Gradskoj vijećnici u Našicama održana Izvještajno – izborna Skupština Nogometnog središta Našice. Nakon izbora radnih tijela Skupštine predstavnik Policijske postaje Našice Stjepan Prišć upoznao je prisutne s prevencijom te sprečavanjem nereda na nogometnim stadionima.

Izvješće o radu podnio je predsjednik Ivica Valenčak koji je istaknuo da središte ima 29 klubova s 88 ekipa i brine o 7 natjecanja.

Usvojena su i izvješća povjerenika natjecanja, suđenja, disciplinskog suca, Zbora nogometnih sudaca i trenera.

Skupština je prihvatila i financijsko izvješće u kojem je utvrđen prihod od 262.533,33 kune i rashod od 179.062,09 kuna te izviješće Nadzornog odbora.

Donesena je odluku da se finale kupa Nogometnog središta NaŠica između NAŠK-a i Vihora, odigra 17. travnja na gradskom stadionu u Našicama. Druga županijska nogometna liga početi će s natjecanjem 17. ožujka, juniori i liga Nogometnog središta Našice početi će 23 i 24. ožujka, pioniri i početnici 30. ožujka, dok će prednatjecatelji početi 12. travnja.

Slijedilo je proglašenje dobitnika priznanja za 2018 godinu i dodjela. Za najboljeg delegata proglašen Arsen Ivančić, najbolji sudac je Matija Horvatek, najbolji trener Marko Žigić, najbolji vratar Marijo Banović, najbolji igrač Marin Pavlović, NK Vihor Jelisavac najbolji je klub u 2018. godini. Priznanje za višegodišnji rad u nogometu dobio je Aleksandar Lazič iz NK Poganovci, a posthumno je dodijeljeno Darku Grahovcu i Goranu Sambolu koje je uručeno predstavnicima NK Mladost iz Našičke Breznice.

Priznanje za izniman doprinos razvoju i unapređenju nogometa dobili su Boris Šteher, Dragan Koprivčić, Malonogometni klub Našice i posthumno Ivan Galinec.

Priznanje za Životno djelo Nogometnog središta Našice posthumno je dodijeljeno Josipu Pavlusu za velik doprinos razvoju našičkog nogometa i cjelokupnog športa kao dugogodišnjem predsjedniku Nogometnog kluba “Našk” i Športske zajednice Grada Našica, a primio ga je njegov sin Marko.

Na skupštini je nadopunjen i statut Nogometnog središta Našice kojim je utvrđeno da će Izvršni odbor imati 11 članova. Slijedilo je razrješenje predsjednika Nogometnog središta, članova Izvršnog odbora i Nadzornog odbora te izbor novog predsjednika i članova Izvršnog i Nadzornog odbora.

Za predsjednika Nogometnog središta Našice ponovno je izabran Ivica Valenčak.

U novom Izvršnom odboru su Ivica Valenčak predsjednik, Zvonko Šarlija i Goran Đanić dopredsjednici, Nikola Antolović, Ivan Cinkuš, Zlatko Đuroković, Ivan Keglević, Mirko Korbar, Marinko Sarajlić, Augustin Stojanović i Zdravko Kubica članovi. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Dražen Ibriks, Vlado Mikičić i Oliver Abičić.

Skupštinu je pozdravio gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je pohvalio rad Nogometnog središta Našice čestitao NK Vihoru na plasmanu u treću ligu i MNK Našice na plasmanu u finale kupa Republike Hrvatske. Također je naglasio da se ove godine obilježava 100 godina NK Našk te pozvao sve nogometne djelatnike da zajedno s Gradom Našicama pridonesu obilježavanju tog važnog događaja. Gradonačelnik je i istaknuo da je važan daljnji rad s mladima u klubovima.

U ime Županijskog nogometnog saveza skupštinu je pozdravio Ante Vučemilović-Šimunović mlađi koji je čestitao nagrađenima i pohvalio rad Nogometnog središta Našice i brojnih nogometnih entuzijasta u klubovima.

[aigpl-gallery id=”33246″]

Pročitajte još