Istaknuti pravaš Josip Čont vodi baranjske starčevićance

hsp našice
hsp našice

Priopćenje prenosimo u cijelosti…

Začetnik i obnovitelj pravaštva i pravaške političke scene na području Belog Manastira i Baranje devedesetih godina, umirovljeni časnik HV-a Josip Čont prešao je iz Danijel Srbovog HSP-a u HSP AS.  Stranačku zamolnicu svečano je potpisao dana 22.12.2015. godine u prostorijama HSP AS u  Osijeku. Izabrani saborski zastupnik i glavni tajnik stranke Pero Ćorić tom mu je prigodom uručio imenovanje koordinatora HSP AS za Grad Beli Manastir.

Činu pristupanja u redove HSP AS ovog istaknutog pravaša nazočio je predsjednik Županijskog vijeća HSP AS Osječko-baranjske županije Zdravko Vukić dipl. iur. sa suradnicima. Prema riječima novopridošlog stranačkog pojačanja Podružnica HSP AS Beli Manastir bit će ustrojena do kraja siječanja 2016. godine, a već sada ima dovoljan broj članova koliko to iziskuje Statut HSP AS.

Očekuje se ustroj i drugih baranjskih podružnica najkasnije do kraja veljače 2016. godine kako bi osječko-baranjski starčevićanci u punom sastavu došli na 4. Opći Sabor HSP AS u Zagreb 12.03.2015. godine gdje se nadaju kako će i njihovi stručni i sposobni dužnosnici biti izabrani u neka od važnih stranačkih tijela na razini RH.

 

Pročitajte još