Informativno – promidžbene aktivnosti Hrvatske vatrogasne zajednice u požarnoj sezoni 2022. godine

Na Graničnom prijelazu Plovanija jučer su istarski vatrogasci, na čelu sa zapovjednikom Dinom Kozlevcem, dijelili letke turistima s upozorenjima na požarnu opasnost. Nastavak je to promidžbene kampanje koja je započela prošloga vikenda na Graničnom prijelazu Bregana, a nastavit će se i na graničnim prijelazima u Međimurskoj i Vukovarsko – srijemskoj županiji.


Ovaj letak s preventivnim porukama o zaštiti od požara tiskan je na 8 stranih jezika: hrvatskom, engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, češkom, mađarskom i slovenskom jeziku u 60.000 primjeraka i dijeli se na naplatnim postajama, trajektnim pristaništima i u turističkim zajednicama. Također, u svrhu koordiniranog provođenja ove aktivnosti, potpisani su i sporazumi o informativno-promidžbenim aktivnostima s Hrvatskim autocestama, Autocestom Zagreb – Macelj d.o.o. i Bina – Istra – Upravljanje i održavanje d.o.o., a koji tijekom požarne sezone također putnicima dijele ovaj višejezični letak.

Tijekom požarne sezone HVZ provodi brojne informativno – promidžbene aktivnosti

„Današnje dijeljenje letaka zajednička je aktivnost Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Istarske županije. Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Umag, na čelu sa zapovjednikom Bojanom Štokovcem, na Graničnom prijelazu Plovanija dijelili su letke koji kazuju koliku važnost okoliš ima za Republiku Hrvatsku, ali i što poduzeti ako do požara dođe i koje brojeve žurnih službi nazvati. Turistička sezona je dobra, ali to nam stvara i dodatno požarno opterećenje osobito ako uzmemo obzir da prema prognozi u narednih mjesec dana nema padalina te da je visoka opasnost od nastanka požara. Pozivam građane da budu oprezni, paze oko sebe i prijave nadležnim službama svako sumnjivo ponašanje koje bi moglo dovesti do nastanka požara.”- rekao je zapovjednik Kozlevac.

Turiste su od ranih jutarnjih sati dočekali i vatrogasci Međimurske županije iz DVD-a Donji Kraljevec i Mursko Središće na graničnim prijelazima Goričan i Mursko Središće.

Spomenimo kako tijekom požarne sezone Hrvatska vatrogasna zajednica provodi brojne informativno – promidžbene aktivnosti usmjerene edukaciji građana i turista sa svrhom osvještavanja važnosti odgovornog ponašanja te kao podsjetnik na brojeve žurnih službi u slučaju izbijanja požara.Tako je u suradnji s Hrvatskim šumama postavljeno 155 jumbo plakata na njihovim površinama, uključujući kontinent i priobalje, a u sedam priobalnih županija uz rubne dijelove prometnica postavljeno je dodatnih 30 jumbo plakata.

Kako bi protupožarne poruke bile što dostupnije turistima, plakati su postavljeni i na 82 oglasne površine na plažama, koje uključuju info panoe, oglasne kabine, svlačionice i tornjeve za spasioce na plažama, ali i najfrekventnije trajektne linije.

Izvor: HVZ

Stric pivo

Pročitajte još