Info dan u đurđenovačkoj Osnovnoj školi

25. svibnja 2023. godine u OŠ J.J. Strossmayera održan je Info dan projekta osiguravanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju pod nazivom: „Učimo zajedno 6“ Koordinatorica projekta, školska psihologinja Ivana Ćurković, ovom prigodom predstavila je projekt. Kroz kratku prezentaciju prikazane su osnovne informacije o samom projektu.

Nositelj projekta „Učimo zajedno 6“ je Osječko – baranjska županija, a partneri su 46 osnovnih škola i 8 srednjih škola. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost navedenog projekta je 7.338.891,60 kn od čega bespovratna sredstva (ESF, proračun RH) iznose 6.971.947,02 kn, a sufinanciranje OBŽ iznosi 366.944,58 kn.

Projektom se želi ostvariti povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u redovit sustav obrazovanja, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, navode iz škole.

U školi ove godine radi pet pomoćnica u nastavi s petoro učenika s teškoćama u razvoju koje su zaposlene preko projekta „Učimo zajedno 6“. Uz njih, škola ima još dvije pomoćnice u nastavi koje rade s dvoje učenika s teškoćama u razvoju, a zaposlene su preko našičke udruge „Našički cvijet“. Info danu prisustvovali su učenici s teškoćama u razvoju i njihovi roditelje, pomoćnici u nastavi te ostali zainteresirani djelatnici škole. Nakon predstavljanja projekta slijedila je razmjena iskustava prisutnih o radu i zadovoljstvu dosadašnjom suradnjom. Info dan priveli su kraju ugodnim zajedničkim druženjem.

Izvor: OŠ J.J. Strossmayera

Pročitajte još