Imate problem s kondenzacijom u svome domu? Dracostore.hr ima savjete i soluciju kako je se trajno riješiti

Svi znamo da je jedan od najznačajnijih aspekata življenja negdje je čuvanje i održavanje doma. Kuće su zamršene konstrukcije koje zahtijevaju brigu i pažnju.

Kondenzacija je tu subjekt koji narušava našu brigu i održavanje. Zna se stvarati na prozorima, zidovima i ostalim površinama u našem domu zna biti jako neugodna za vidjeti, ali predstavlja i potencijalan razvoj opasnosti za naše zdravlje.

Kondenzacija se najčešće pojavljuje u hladnim mjesecima

Međutim, ako ste ikada bili odgovorni za svoju kuću, bilo kao vlasnik ili iznajmljivač, sigurno ste se u nekom trenutku u životu susreli s kondenzacijom. Kapljice vode koje se stvaraju na prozorima i zidovima, vlažni ili mokri okviri prozora, oguljene tapete i vlažan miris sve su to izravni pokazatelji kondenzacije. Ona se najčešće pojavljuje u hladnim mjesecima, ali nije neobično da se dogodi i tijekom toplijih razdoblja. Drugim riječima, kondenzacija nastaje kadgod topliji i vlažniji zrak dotakne hladnu površinu.

Možda najgore od svega je što kondenzacija uzrokuje vlagu, a vlaga sa sobom donosi gljivice i plijesan. Ove mrlje plijesni mogu se jednostavno očistiti i ukloniti (i oprezno) pomoću sapuna i vode ili spreja za uklanjanje plijesni. Samo budite sigurni da pažljivo slijedite upute jer rješenje za uklanjanje plijesni može biti prilično učinkovito. Nakon što je plijesan iskorijenjena, počnite se educirati kako izbjeći buduću kondenzaciju.

Ipak, to nije trajno rješenje za naš problem i ovim samo odgađamo ono što je krajnje potrebno, a to je dobra toplinska izolacija. Kako bi se trajno prevenirao ovaj problem, potrebno je podizanje temperature unutrašnje površine zidova i to iznad temperature rosišta. Druga opcija sanacije je snižavanje vlage u zraku. To se događa isušivanjem zraka ili provjetravanjem. S druge strane, podizanje temperature je trajno rješenje koje će nam pružiti udobnost i lagodnost u našem domu.

Prije saniranje kondenzacije prvo moramo sve površine dobro očistiti od gljivica i plijesni

Savjete smo dobili od stručnjaka građevinske firme DRACO, čiji je cilj vlastitom proizvodnjom materijala za graditeljstvo, svakom novom linijom unaprijediti dosadašnja postignuća.

Prema njihovom stručnom mišljenju, da bismo uopće započeli sanirati kondenzaciju, prvo moramo sve površine dobro očistiti od gljivica i plijesni, a za to možete koristiti njihov DRACO CLEAN 600. Njegova prednost je što ne sadrži klor ili neke kiseline pa je u potpunosti siguran za upotrebu.

Nakon dobro odrađene pripreme, glavni zadatak obavlja DRACO SHIELD 600. Njegovom upotrebom temperatura površine zida postat će viša od temperature rosišta i tako spriječiti stvaranje kondenzacije. Sukladno tome u vašem domu više neće biti gljivica i plijesni, a vi ćete imati zdravo okruženje.

Još više savjeta možete dobiti kontaktirate li DRACO stručnjake putem formulara Stručne konzultacije na njihovoj web stranici dracostore.hr na kojoj se nalaze i ranije spomenuti proizvodi za borbu s kondenzacijom.

Sponzorirani članak

Pročitajte još

This will close in 8 seconds