Provalio u trgovinu u Đurđenovcu

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći s 11. na 12. ožujka, u Đurđenovcu nepoznati je počinitelj po okriljem noći provalio u trgovinu. Ukrao više šteka cigareta i novac te se udaljio u nepoznatom smjeru. Vlasniku je nastala materijalna šteta u iznosu većem od 10 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Ostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalne štetu. Na području Osijeka dogodile se pet prometnih nesreća i jedna na području Našica.

Jučer oko 18 sati, u mjestu Nemetin, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Do prometne nesreće došlo je na način da 48-godišnji hrvatski državljanin nije prilagodio brzinu, stanju i uvjetima na kolniku uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem vozila i prešao na drugi prometni trak namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera. Tom prilikom iz suprotnog smjera kretao se osobni automobil s kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin te je došlo do sudara dva osobna automobila nakon čega su se oba vozila zaustavila. Obavljenim alkotestiranjem 48-godišnjeg vozača utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,59 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 22 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Iste večeri oko 19,20 sati u Osijeku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 34-godišnji vozač izgubio kontrolu nad upravljačem vozila te sletio s ceste i udario u rasvjetni stup. Obavljenim očevidom i alkotestiranju, utvrđeno je da je vozač osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola izmjerena mu je koncentracija alkohola u krvi od 1,42 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Predviđena maksimalna novčana kazna za počinjene prekršaja iznosi 17 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca i 4 negativna prekršajna boda.

 

Upravljao biciklom s 2,99 promila

Na području Policijske uprave osječko – baranjske 12. ožujka, policijski službenici su u prometu zaustavili 4 vozača (2 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 14,20 sati u Našičkom Novom Selu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 55-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,99 grama po kilogramu.

Jučer, 12. ožujka, u 10,35 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zastavljen je vozač bicikla, 31-godišnji hrvatski državljanin kod kojeg je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 1,75 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pročitajte još