Igrom do novih spoznaja

vrtic1
vrtic1

Djeca skupine Bubamara DV Zvončić Našice-Grad Našice bila su domaćini prve radionice koju je organizirala Zajednica tehničke kulture Grada Našica.

Realizatori iste su bili gosti: Mirko Košturjak, Zdenko Lovrić i Franjo Kapetanović. Djeca su za zanimanjem pratila male tehničke pokuse, promjene u kretanju objekta, u ovom slučaju maloga aviona, kada se njegove solarne pločice izlože svjetlosti. Vrlo atraktivan je bio robot kojeg su djeca imala prilike pokretati i manipulirati njime. Kako bi priča bila zaokružena, učila se izrada avione od papira, što je bio još jedan izazov.

vrtic2

 

Radionica je pobudila izniman interes. Dogovorena je suradnja u još nekoliko skupina. Vrtić je na poklon dobio dva tehnička kompleta za slaganje, „Monografiju zajednice tehničke kulture Grada Našica“, autora Franje Kapetanovića te knjigu Branka Kranjčeva „Razvoj športskog zrakoplovstva u Našicama od 1932. do 1941. godine“ kao i nekoliko članaka o povijesti letenja u Našicama. Gostima je poklonjena monografija „Vrtić nekada i danas“ izdana povodom 60. godina postojanja našičkog vrtića.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/11mjesec/29/v1{/gallery}

bricks2016

Pročitajte još