I danas nestabilno vrijeme, ali s ugodnim temperaturama

Subota će većinom biti sunčana, zatim u nedjelju slijedi porast naoblake kao i temperature. Početkom novog radnog tjedna zapuhat će umjeren sjeverac, a mogući su i izraženiji pljuskovi i grmljavina.

U Našicama je ovo jutro izmjereno 20 °C, a najviša dnevna će dosegnuti ugodnih 25 °C. Djelomice sunčano no i dalje ne posve stabilno. Uz lokalno jači razvoj oblaka moguće je malo kiše ili poneki pljusak, vjerojatnije u gorskim područjima. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 12 do 17, a najviša od 23 do 28 °C.

Ne sasvim povoljne biometeorološke prilike u ostatku zemlje posljedica su nestabilnih atmosferskih prilika koje će izraženije biti u prvom dijelu dana u zapadnijim predjelima – Istri, Gorskom kotaru, sjevernom Jadranu te središnjoj Hrvatskoj gdje osjetljiviji meteoropati i kronični bolesnici mogu osjećati tegobe uzrokovane vremenom. Uz stabilizaciju atmosfere u poslijepodnevnim satima, tegobe će se smanjiti, a ugodnije temperature zraka mogu doprinijeti poboljšanju općeg stanja.

Pročitajte još