HVIDR-a Našice sudjelovala u obilježavanju svih važnih datuma

HVIDR-a Našice sudjelovala u obilježavanju svih važnih datuma

HVIDR-a Našice sudjelovala u obilježavanju svih važnih datuma

Jučer je u Gradskoj vijećnici održana redovna skupština Udruge HVIDR-a kojoj je prethodilo polaganje cvijeća i svijeća na spomeniku Uskrsla Hrvatska za sve poginule branitelje. Sjednici je nazočilo više od 40 članova, suradnika i počasnih gostiju među kojima je bio i gradonačelnik Josip Miletić, potpredsjednik Županijske skupštine Ivica Čeme, predsjednik Mjesnog odbora Josip Matek te predstavnici mnogobrojnih udruga.

Na skupštini izvješće o radu, financijski plan ali i planove za ovu godinu iznio je predsjednik HVIDR-e Našice Miroslav Ranogajec, a sve je prihvaćeno jednoglasno. Predsjenik je istaknuo kako je zadovoljan prošlom godinom i aktivnostima koje su realizirane, te istaknuo opremanje njihovog ureda novom informatičkom opremom.

„Udruga HVIDR-a Našice aktivno je sudjelovala u nizu aktivnosti primjerenih ciljevima zaštite i očuvanja sjećanja na Domovinski rat te na hrvatske branitelje i njihove obitelji. Aktivno smo sudjelovali u radu tijela Zajednice HVIDR-e Osječko – baranjske županije te radu tijela HVIDR-e Republike Hrvatske. Surađivali smo i sa velikim brojem srodih udruga s ovog područja kao što smo partneri s Udrugom hrvatskih branitelja općine Podgorač na projektu „Branitelj jednakih mogućnosti” te kao logistička potpora udruzi Rekreativnog trčanja Nexe u organizaciji ultramaratona „Od velikog do malog Vukovara”. U našem prostoru također vršimo i upis mladića u vojnu evidenciju. Tijekom godine obilježavali smo sve važne datume za naš kraj ali i na razini RH, a organizirali smo odlazak na Mimohod sjećanja za žrtve Vukovara.

U suradnji s Udrugom djece poginulih branitelja obratili smo se Ministarstvu branitelja te donacijom Auto – kluba koji su nam odobrili sredstva za kupnju informatičke opreme. Financijski pomažemo obiteljima branitelja, te svojim članovima osiguravamo skromne poklone za vrijeme blagdana.” – istakao je predsjednik HVIDR-e Našice Miroslav Ranogajec.

Udruga radi svakodnevno od 9 do 13h te im se možete obratiti u njihovim prostorijama na adresi Trg dr. Franje Tuđmana 16. Za sljedeću godinu najavili su održavanje obilježavanje svih važnih datuma ali i druge aktivnosti koje provode godinama.

Gradonačelnik Miletić pohvalio je članove udruge HVIDR-a jer su kroz godinu pomagali u organizaciji ali i provođenju obilježavanja značajnih povijesnih datuma te održavaju sjećanje na sve poginule branitelje.

„Zahvaljujem vam na svemu što ste napravili u prošloj godini, a posebno predsjedniku na trudu i angažmanu u organizaciji svih važnih obljetnica. HVIDR-a je prepoznata po dobrom i kvalitetnom radu što svjedoči i participiranje vaših članova na državnoj razini. Ja mogu obećati da ćemo financijska sredstva zadržati na razini od prošle godine, ali pozivam vas da se o informiranju temeljenom na vašim pravima obratite i nama u Gradu kako bi vas dodatno uputili.” – istaknuo je gradonačelnik Josip Miletić.

Potporu budućem radu HVIDR-e svojim dolaskom dao je i Ivica Čeme koji je posebno istaknuo prijenos sredstava iz godine u godinu čime udruga dokazuje rad na zavidnoj razini.

„Pozitivni razvoj salda kao i prošle godine dokazuje vašu discipliniranost, te odličan rad, vi niste profitna udruga i ne trebate težiti nekoj dobiti, no za svaku pohvalu je što ste uz skromna sredstva ostvarili toliko aktivnosti.” – potpredsjednik Županijske skupštine Ivica Čeme.

[aigpl-gallery-slider id=”34961″]

Ovim putem redakcija TV Našica obitelji i prijateljima iskazuje iskrenu sućut. Kako su ovo najteži trenuci za obitelj, TV Nasice.com ovakve objave NE NAPLAĆUJE i sve vezano za njih je BESPLATNO. Dovoljno je da nam se javite na službeni e-mail [email protected] te pošaljete smrtovnicu.

Pročitajte još