Našice – Učenici prikupljali su odjeću, obuću, igračke, prehrambene proizvode

humanitarna27_12_1a

Učenici i učitelji OŠ kralja Tomislava Našice povodom božićnih blagdana prikupljali su odjeću, obuću, igračke, prehrambene proizvode i razne higijenske potrepštine za Caritas Našice, Crveni križ Našice i za obitelj u potrebi

Učenici, učitelji i asistenti OŠ kralja Tomislava Našice sudjelovali su u  humanitarnoj akciji prikupljanja odjeće, obuće, igračaka, hrane i raznih higijenskih potrepština povodom božićnih blagdana, u akciji u koju se uključila cijela škola, cilj je bio je pomaganje obiteljima u potrebi na prijedlog učenice 8.e razreda Ivone Farkaš  koja je dala prijedlog ravnateljici Vlatki Zahirović.

Učenici od 1. do 8. razreda prikupljali su odjeću, obuću, igračke, hranu: jabuke, brašno, šećer, sol, rižu, ulje, tijesto, kavu, palentu, grickalice, bombone, čokolade, kekse… higijenske potrepštine: sapun, prašak za rublje, pastu za zube, šampon za kosu, gel za kupanje… kako bi pomogli drugim obiteljima u ovo blagdansko vrijeme koje imaju manje nego mi. Djeca su sa svojim učiteljicama donosila vrećice pune odjeće, hrane… u kabinet gdje su kasnije učenici 8.e razreda  Ivona Farkaš, Matko Benić i Teotim Pohlmann  razvrstavali odjeću, obuću, hranu i higijenske potrepštine.

{gallery}Slike_tekstovi/zanimljivosti/2011/12/27/v1{/gallery}

Nakon toga, učenica Ivona Farkaš i učiteljica Đurđica Mašić, jedan dio odjeće odnijele su u Crveni križ Našice gdje ih je primila Vesna Lolić ravnateljica Crvenog križa. Ivona Farkaš je u ime OŠ kralja Tomislava Našice predala prikupljenu odjeću ravnateljici Vesni Lolić. Ravnateljica se zahvalila na donaciji i rekla je da nedostaje dosta odjeće, obuće za djecu i hrana. Ovih zadnjih godina volonteri Crvenog križa posjećuju po kućama siromašne osobe starije od 65 godina i dijele hranu na našičkom području. Ako imate viška odjeće i hrane donesite u Crveni križ kako bi pomogli ljudima koji žive u nemogućim uvjetima, polu srušenim kućicama bez struje, vode, grijanja, wc – a , kupatila u kući, bez hrane i nema tko da brine za njih, a žive od 300,00 kuna mjesečno. Nemaju novaca kako bi došli autobusom u Crveni križ Našice po humanitarnu pomoć, po odjeću i hranu.

Isti dan Ivona i učiteljica Mašić odnijeli su odjeću, obuću i igračke u  Župni ured Caritasa crkve sv. Antuna Padovanskog u Našicama. Ivona Farkaš je u ime škole predala odjeću, obuću i igračke gospođi Baloković koja se zahvalila u ime Caritasa i rekla da će obavijestiti voditeljicu Caritasa Anicu Goreru o humanitarnoj akciji škole.

Humanitarnom akcijom prikupili smo puno hrane, higijenskih potrepština i nešto novaca koje smo skupili na humanitarnoj prodajnoj akciji povodom božićnih blagdana ispred robne kuće prodavajući kolače, pecivo, igračke, oslikane staklene bočice, čestitke za Božić, božićne ukrase za bor napravljene od žice, mušmule i 8.e razred je sakupljao plastične boce i prodao kako bi pomogli i darovali jednoj obitelji u potrebi s više djece koja pohađaju našu školu na prijedlog naše psihologinje Ane Kuric i za Unicefov projekt „Škole za Afriku“ – Etiopiju za besplatno školovanje siromašne djece u Africi. Ivona Farkaš i učiteljica Mašić u ime škole predali su obitelji u potrebi s više djece hranu, higijenske potrepštine i nešto novaca kako bi barem malo mogli uživati u ovim božićnim blagdanima.

humanitarna27_12_2a

 

Zahvaljujemo se ravnateljici Vlatki Zahirović, svim učenicima, roditeljima, učiteljima, asistentima, Mislavu Mašiću  koji  je prevezao svu robu i hranu, i svim ljudima dobre volje koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj  akciji: Gradu Našicama koji su nam dali na korištenje štand u centru grada, Pekarnici ČOČAJ  Našice, gospodinu Ramu Čočaju, PekarniciUrbarija“, gospodinu Kolji Koljđeraju, roditeljima koji su pekli kolače za prodaju, učiteljici Ani Marošević koja je s djecom izrađivala božićne ukrase na „ Drotarskoj „ radionici na satu slovačkog jezika i kulture učenicima 5. razreda Mihaelu Koljeniku, Dori Dulemba, Josipu Fedoru,Tomislavu Ćupurdiji, Luki Malnaru, Eni Komjetan, Ivani Javočerk… učeniku 5.c Marku Karakašu i razrednici Sandri Hvizdak, učenicima 6.c razreda i  razrednici Ani Magaš koji su izradili čestitke za Božić, učenicima 8.d  Josipi Benotić i Maji Galinec i razrednici Tanji Majdandžić i svim učenicima koji su izrađivali čestitke za Božić, učenicama 8.a  Renati Sili, Moniki Kribl, Luciji Zebić i razrednici Dubravki Zubak, i učenicima 8.e razredu Ivoni Farkaš, Miroslavu Čemeu i razrednici Đurđici Mašić.  Učiteljima i asistentima koji su u zbornici kupovali kolače, mušmule, oslikane staklene bočice, drotarske ukrase za Božić , čestitke i koji su na taj način pomogli obitelji u potrebi. Zahvaljujemo se svim građanima Našica koji su sudjelovali u ove dvije humanitarne akcije, od srca im svim hvala!!!  J 
Želimo svim dobrim ljudima sretan i blagoslovljen Božić!!!

 

Pročitajte još