Hoće li cijene avionskih karata ove jeseni biti povoljnije?

U 2022. godini svjedočimo značajnom porastu cijena avionskih karata, što su osjetili svi hrvatski turisti koji su poželjeli letjeti u inozemstvo. Ove jeseni situacija bi se ipak trebala stabilizirati.


Turizam je ove godine napokon došao na svoje. U Hrvatskoj bilježimo jednu od rekordnih sezona, pogotovo kad je u pitanju turistička potrošnja, a otvorile su se inozemnim gostima također i gotovo sve druge atraktivne turističke destinacije pa napokon imamo pravo slobodno putovati, kao u doba prije nego što je pandemija okrenula svijet naglavačke.

No, ovog ljeta dočekalo je neugodno iznenađenje hrvatske turiste željne putovanja na druge kontinente. Radi se naravno o cijenama avionskih karata, koje su značajno porasle i u nekim slučajevima čak se i udvostručile.

Pa bilo da ste poželjeli igrati igre na sreću u Las Vegasu ili možda posjetiti pješčane plaže južnog Tajlanda, cijena povratne karte išla bi u pravilu iznad sedam tisuća kuna, a na neke datume i preko deset, osim u nekim ludim varijantama s tri ili četiri presjedanja, uz premještanje prtljage iz aviona u avion u vlastitom angažmanu.

To mnoge nije zaustavilo da ispune svoju želju i svejedno ovog ljeta posjete destinacije potpuno različite po svojoj kulturi od onog što imamo u Europi, no ako bi se trend tako visokih cijena avionskih karata zadržao, većina nas ne bi mogla nastaviti putovati intenzitetom kojim smo putovali u prošlosti, zbog čega bi itekako dobro došlo da se situacija vrati pod kontrolu…

Zašto su cijene avionskih karata porasle?

Putnički promet zrakoplovima definitivno je puno kompleksniji nego Aviator igra, u posljednje vrijeme vrlo popularna u hrvatskim internetskim casinima.

Mnogo je faktora koji utječu na kvalitetu usluge i aktualne cijene, a pandemija je učinila svoje i zrakoplovne kompanije nisu dočekale spremne ovo ljeto, po pitanju dostupnog osoblja, zbog čega je bilo mnogo kaosa na aerodromima, a i osjetilo se to na cijenama.

Također, cijena nafte došla je u jednom trenutku do svoje rekordne razine, što se svakako mora osjetiti i na avionskom prijevozu, koji se oslanja na naftne derivate.

Ne zaboravimo ni rast dolara koji je postao jak kao i euro, a upravo se u avionskom prometu američka valuta uzima kao mjerilo cijene, pogotovo ako se radi o interkontinentalnim letovima.

A tu je i porast potražnje, jer ljudi su nakon dvije godine sjedenja doma odlučili pod svaku cijenu putovati. Što je više zainteresiranih za letove, to će i cijene biti više, zbog čega su neke relacije postale rekordno skupe za prevaliti ih, a jedina spasonosna opcija bilo je kupovanje avionskih karata puno mjeseci unaprijed…

Jesen donosi stabilizaciju?

U svijetu koji je postao politički nestabilan, s cijenom nafte i dolara koji postižu vrijednost na kakvu nismo računali u prošlosti, nemoguće je računati da će se avionski putnički promet vratiti na staro i nuditi nam povoljna putovanja.

Ipak, ako ne bude nekih neugodnih iznenađenja, ove jeseni cijene bi se trebale stabilizirati i malo spustiti, odnosno biti od 20% do 30% skuplje nego prije pandemije, a ne dvostruko, kao što je to bio slučaj ovog ljeta.

Što se kupovanja avionskih karata tiče, čini se da ostaje najbolja praksa raditi to što ranije, bar nekoliko mjeseci unaprijed, pogotovo ako se radi o onim destinacijama koje su se tek otvorile ovog ljeta i najveća potražnja se za njima tek očekuje u zimskim mjesecima.

Pritom naravno govorimo o letovima s jednim ili najviše dva presjedanja, pri kojima ne morate cijeli dan provesti na nekom aerodromu ili prolaziti graničnu kontrolu kako biste se dokopali prtljage i premjestili je u drugi avion, uz eventualnu potrebu za tranzitnom vizom.

U svakom slučaju, kao i sve ostalo, cijene avionskog prometa idu prema gore, a na nama je prilagoditi se tome najbolje što možemo. No, ekstremni skokovi cijena kakvima smo svjedočili ovog ljeta ipak se ne bi smjeli ponoviti u mjesecima koji dolaze, što puno znači ako ste zaljubljenik u putovanja i dio svoje ušteđevine trošite upravo na daleke turističke destinacije…

Promo članak

Stric pivo

Pročitajte još