Gromovi večeras protiv Sesveta za završnicu Kupa Hrvatske

Reprezentativni je tjedan iza RK NEXE-a koji se okreće redovitim aktivnostima. Prva je na redu četvrtfinalna utakmica Kupa Hrvatske protiv MRK Sesvete, večeras u 19 sati u Našicama. Bit će to utakmica nakon koje će biti poznat i četvrti sudionik završnice Kupa Hrvatske koja će koncem svibnja biti održana u Poreču. Nastup na završnici već su ranije izborili PPD Zagreb koji je slavio protiv vinkovačke Spačve, a nakon boljeg izvođenja sedmeraca nastup u Poreču izborili su i Bjelovar i Trogir. Bjelovarci su izbacili ekipu Poreča, a Trogirani Goricu.

Večerašnju su utakmicu najavili trener Branko Tamše i Luka Moslavac:

Branko Tamše: “Vraćamo se u uobičajeni ritam nakon reprezentativnog tjedna. Nekolicina je igrača bila sa svojim reprezentacijama, a ostatak je ekipe ostao ovdje i trenirao. Okrećemo se nastavku domaćih natjecanja, prva na redu je večerašnja četvrtfinalna utakmica Kupa Hrvatske protiv Sesveta. Prije desetak dana smo igrali protiv njih u prvenstvu i uvjeljivo slavili, dečki su odigrali jako dobro, koncentrirano i tu će formulu trebati primjeniti i večeras u Našicama. Znam da neće biti nimalo lako, Sesvete su odlična ekipa, vrlo kompaktna i žilava ekipa koja se nikada ne predaje. Ulog je velik, kako nama tako i njima, tako da će sigurno dati sve do sebe da se plasiraju na završni turnir u Poreč. Očekuje nas vrlo teška, ali u isto vrijeme i zanimljiva utakmica. No, imamo dobro iskustvo od prije deset dana i svakako bismo trebali ponoviti takav pristup kroz svih 60 minuta i maksimalno ispoštovati dogovor, odnosno one varijante koje smo pripremali. Igramo na svom terenu i to će sigurno biti naša velika prednost jer podrška naših navijača nam puno znači, a ja sam siguran da će tribine opet biti pune.”

Sesvete ove godine igraju odlično

Luka Moslavac: “Evo, nakon male pauze i reprezentativne stanke očekuje nas utakmica 1/4 Kupa protiv ekipe Sesveta. Zadnju našu utakmicu smo igrali baš protiv njih gdje smo uvjerljivo slavili, međutim ne smije nas taj rezultat zavarati. Na nama je da opet ponovimo odličnu obranu kao prošli put, što će nam omogućiti lake golove i brzu tranziciju. Sesvete maksimalno respektiram, ove godine igraju odlično, međutim sve je na nama i ako budemo ozbiljni vjerujem da ćemo na kraju utakmicu slaviti prolaz na Final Four. Ovim putem pozivam naše navijače da nas opet dođu podržati kao i uvijek te da ovo bude dobra uvertira za ono što nas čeka nakon toga u nedjelju.”

Utakmica počinje u 19 sati, a svi koji ne mogu u dvoranu mogu pratiti prijenos na YouTube kanalu HRS-a. Vidimo se u dvorani!

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još