Gromovi nezaustavljivi u nastavku domaćeg prvenstva – Dubrava – NEXE 21:36 (9:22)

Nova uvjerljiva pobjeda i novi prvenstveni bodovi u prvoj gostujućoj utakmici u novoj sezoni “Premijerke”. Gromovi su jučer u Zagrebu bez većih problema svladali mladu ekipu Dubrave.

Da će utakmica ići u jednom smjeru moglo se vidjeti već u prvim minutama kada su Gromovi poveli s 4:0, a prvi pogodak domaći su rukometaši postigli tek u 7. minuti. Vrlo odgovorno i čvrsto u obrani odigrali su gostujući rukometaši u prvih trideset minuta protiv vrlo mlade i talentirane ekipe Dubrave, koja jednostavno nije mogla parirati. Do odmora Veprovi su uspjeli tek devet puta zatresti mrežu NEXE-a tako da je razlika nakon prvog poluvremena već bila nedostižnih 13 pogodaka (9:22).

U nastavku nešto više grešaka i čistih promašaja u igri koja je bila više revijalna na zadovoljstvo brojnih gledatelja koji su došli pogledati utakmicu. Trener Branko Tamše izrotirao je cijelu momčad, a svoje prve minute u dresu prve momčadi upisao je mladi srpski reprezentativac Ognjen Cenić.

Uz nekoliko odličnih asistencija mladi je Cenić uspio zabiti i svoj prvijenac, a solidno su svoju minutažu odradila i druga dva mlada igrača Karlo Jurić i Stjepan Javorček. Vratari Dominik Kuzmanović i Moreno Car standardno su odradili posao na visokoj razini upisavši zajedno 16 obrana. U idućem kolu Gromovi gostuju u gradu rukometa Metkoviću, u petak 29. rujna u 19 sati.

Paket24 Premijer liga – Liga B, 3. kolo

RK Dubrava – RK NEXE  21:36 (9:22)

ŠSD Dubrava, Zagreb

Suci: Lovro Kasunić, Sašo Nikolovski (Kralovac)

Delegat: Dubravko Konjuh (Rijeka)

RK Dubrava: Matov (4 obrane), Horvat, Nujić, Zovak 2, Tkalec, Markoci Petreković 6, Molc 4, Tomašić 3, Komljenović 3, Bubalo 1, Sladoljev (3 obrane), Bjeliš, Botić 1, Obradović, Vujović, Knežić 1

Trener: Krešimimir Ivanković

RK NEXE: Kuzmanović (10 obrana/1 sedmerac), Bakić 3, Vejin 1, Marguč 8, Car (6 obrana), Sršen, Velkavrh 1, Bezjak, Štrlek 7, Moslavac 4, Tomić 5, Cenić 1, Javorček 1, Melić 2, Pribetić 2, Jurić 1

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: Dubrava: 2/4; NEXE: 2/3

Isključenja: Dubrava: 4 minute (Tomašić 2′, Knežić 2′); NEXE: 6 minuta (Moslavac 2′, Tomić 2′, Pribetić 2)

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još