Gromovi danas gostuju u Križevcima

U 8. kolu Premijerke RK NEXE danas gostuje u Križevcima gdje ćo još jednom u ovoj sezoni odmjeriti snage s ekipom KTC-a. U susretu 1. kola Gromovi su uvjerljivo slavili na svom terenu i s puno optimizma sutra kreću put Križevaca. Odrađen je odličan posao u drugoj europskoj utakmici, pa se fokus ponovno prebacuje na obveze u domaćem prvenstvu. Kakva su očekivanja uoči utakmice doznali smo od trenera i igrača obje momčadi:

Branko Tamše: „Nakon još jedne jake europske utakmice u kojoj smo upisali novu uvjerljivu pobjedu, sigurno je došlo do određenog pražnjenja kod igrača. Malo smo svi skupa odmorili i okrećemo se gostovanju u Križevcima. Protiv ekipe KTC-a već smo igrali u ovoj sezoni i sigurno će ovoga puta pred svojom publikom htjeti odigrati na najbolji mogući način bez opterećenja. Što se tiče nas, mi ćemo i u ovoj utakmici nastojati izrotirati čim više igrača i nametnuti tempo i stil igre koji nas krasi čitave sezone kroz svih 60 minuta. Nadam se da će dvorana u Križevcima biti puna i da će gledatelji uživati u lijepoj rukometnoj predstavi.”

Mihailo Radovanović: „Odradili smo odličan posao u 2. kolu grupne faze EHF Europske lige i sada se ponovo okrećemo utakmicama u domaćem prvenstvu. Slijedi nam gostovanje u Križevcima kod ekipe KTC-a. Iskusna ekipa koja igra jako dobro na domaćem terenu. Na nama je da opravdamo ulogu favorita, da odigramo na najboljoj mogućoj tazini i naravnoa, da nastavimo niz dobrih rezultata.”

Dalibor Sokač, trener KTC-a: “Ozljede i bolesti nas, nažalost, prate, kao i prethodne sezone, ali takva je situacija, manje-više, u svim klubovima. U Metkoviću dva bolesna igrača i tri koja, još uvijek, muku muče s ozljedom. Mršić je u Metkoviću dobio temperaturu i nije bio niti na klupi. Dobrodošla nam je, u takvim okolnostima, utakmica s neprikosnovenim Našičanima prije predaha u prvenstvu. Sva sreća što nam dolazi Nexe, a ne neka od momčadi s kojima ćemo se boriti za status. Nadam se da će se, barem, do subotnje utakmice oporaviti igrači koji su nedostajali zbog bolesti.”

Toni Ezgeta, igrač KTC-a: “U subotu nas čeka utakmica protiv odlične ekipe Nexea. Naš je cilj, prije svega, dodatno uigravanje i isprobavanje nekih novih stvari. Vjerujem da će svaki igrač dobiti priliku i određenu minutažu i da će sve proći bez neželjenih ozljeda. Ono što je važno je da se kroz ovaj i sljedeći tjedan oporavimo i da protiv Rudara u 9. kolu zaigramo, napokon, kompletni. Za križevačku publiku, s druge strane, ovo će biti prilika da uživo vidi nekoliko reprezentativaca i mladih nada hrvatskog rukometa.”

Utakmica će biti odigrana u gradskoj školsko – sportskoj dvorani “Ljudevita Modeca” u Križevcima s početkom u 18,30, a prijenos je na YouTube kanalu HRS-a.

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još