Grom izazvao požar

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 1. kolovoza, kod Podunavlja, grom je udario u drvenu nadstrešnicu dimenzije 50 x 20 metara i zapalio je te se požar proširio i zapalio uskladištene bale sijena vlasništvo privatne tvrtke. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Osijek i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Osijek. Privatnoj tvrtki je nastala materijalna šteta u iznosu oko 100 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Provalio u trgovinu

Noćas, oko 00,45 sati, u Tvrđavici, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu i ukrao oko više stotina kutija raznih vrsta cigareta. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta u iznosu oko 6 000 kuna. Nadležnom državom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Pronašao ručnu bombu

Jučer, 1. kolovoza, 63-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda je na poljoprivrednoj površini između Karanca i Kamenca pronašao ručnu bombu M52 P3. Policijski službenik za protueksplozijske zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske je ručnu bombu na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.

Dragovoljno predali minsko – eksplozivna sredstva i oružja

U vremenu od 26. srpnja do 1. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske, ova PU evidentirala je 4 dragovoljne predaje minsko – eksplozivnih sredstava i oružja.

Građani su na području Osijeka, Donjeg Miholjca, Čepina i Đakova dragovoljno predali 2 pištolja, 18 ručnih bombi, 11 eksplozivnih streljiva za protuavionsko oruđe, 4 topničkih projektila velikog kalibra, 1 minobacačka mina call 120 mm, 1 protuoklopna raketa „Zolja“, 2 trenutne tromblonske mine, 1 kg eksploziva, 5 detonatorskih kapisli, 2 metra sporogorećeg štapina i 225 komada streljiva.

Tijekom mjeseca srpnja, evidentirane su 22 dragovoljne predaje minsko – eksplozivnih sredstava i oružja. Na području Policijske uprave osječko – baranjske građani su predali 1 pušku, 5 pištolja, 2 kilograma eksploziva, 1 sporogoreći upaljač, 1 pirotehničko sredstvo vojnog podrijetla artificija, 24 ručnih bombi, 2 elektordetonatora, 1 topničku čahuru, 2531 komad raznog streljiva, 11 eksplozivnih streljiva za protuavionsko oruđe, 4 topničkih projektila velikog kalibra, 1 minobacačka mina call 120 mm, 1 protuoklopna raketa „Zolja“, 2 trenutne tromblonske mine, 5 detonatorskih kapisli i 2 metra sporogorećeg štapina.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a u devet prometnih nesreća je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka dogodilo se šest prometnih nesreća, a na području Đakova, Belog Manastira, Belišća i Našica po jedna prometna nesreća.

U vremenu od 30. srpnja do 1. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 16 vozača (15 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 31. srpnja, u 20,22 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 43-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao biciklom. Alkotestiranjem je biciklistu evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,16 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 500 kuna.

U petak, 30. srpnja, u Osijeku, 3 vozila upućena su na izvanredni tehnički pregled zbog preinaka na vozilu, ispušnog sustava, kod kojih su utvrđene neispravnosti. Ista vozila isključena su iz prometa te su sa istih skinute i oduzete registarske pločice.

Pročitajte još