Gradonačelnik Kašuba ugostio najuspješnije odgojno – obrazovne djelatnike s područja Našica

 

Najuspješnije odgojno – obrazovne djelatnike u školskoj godini 2022./2023. s područja Našica u svom je uredu ugostio gradonačelnik Krešimir Kašuba zajedno sa suradnicima – pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković – Gelenčir, pročelnikom Upravnog odjela za proračun i financije Franjom Vladikom i pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matijom Brkićem. Na ovaj način im je izrazio zahvalu za predan rad i vrijeme koje poklanjaju svojim učenicima, a sve s ciljem da prenesu znanje.

Na razini države u najbolje se ubraja sedam odgojno – obrazovne djelatnika iz Našica

Grad Našice obrazovno je bogat u svakom smislu, s četiri osnovne i jednom od najvećih srednjih škola u cijeloj državi, ipak najveće dostignuće su kadrovi, predani učitelji, nastavnici i profesori koji svoje zanimanje uzimaju za životni poziv. Priznanje za njihov trud uputio im je i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba nakon što ih je Ministarstvo znanosti i obrazovanja svrstalo u popis 505 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2022./2023.

Gradonačelnik Kašuba je istaknuo da je važno učiniti uvjete rada povoljnijim za sve učitelje kao i za djecu i za roditelje jer svi su oni stvorili i učili generacije Našičana i na taj način im olakšali put u svijet rada.

„Iznimna mi je čast i ove godine bila upriličiti prijem najboljih odgojno – obrazovnih djelatnika s područja Našica te im ovom prilikom čestitati na njihovim priznanjima koje su postigli na državnoj razini. Prije svega iznimno mi je drago što su i oni dio promocije grada Našica u obrazovnom smislu te ovom prilikom pohvaljujem njihov nesebičan i često volonterski rad s djecom i mladima. Obrazovanje je ključni temelj svega te upravo ta investicija nam se uvijek isplati, a tome težimo i u budućnosti.


Svi nagrađeni dobili su prigodan poklon i mali znak pažnje od Grada Našica, a velike čestitke upućujemo Alenki Taslak, Leopoldini Vitković, Barbari Bošnjak, Mirjani Rajić, Adrijani Rajić, Marini Međurečan te Goranu Hajnalu. Danas smo se uz druženje dotaknuli i problematike u osnovnim i srednjim školama u Našicama, gdje smo uvidjeli na koje sve načine Grad može pomoći. Iako sam Grad nije nadležan već je osnivač Osječko – baranjska županija, uz sinergiju tih ustanova stojimo na raspolaganju svim našim školama koje Našice čine gradom.” – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Kašuba te dodao kako su učitelji ti koji nas odrede na početku i zato je danas prilika da im se na tome zahvali i čestita na trudu i zalaganju.

Prijemu su se u društvu nastavnika srdačno se odazvala i ravnateljica OŠ Dore Pejačević Našice Jasminka Falamić dok se profesor Hajnal zahvalio u ime nagrađenih.

„Prije svega se zahvaljujem gradonačelniku što nas je lijepo ugostio i tako je dao veći značaj ovoj nagradi u lokalnoj zajednici. Ovim putem se zahvaljujem i svojim nagrađenim kolegama od kojih su neki prepoznati po prvi puta, a neki već nekoliko puta za redom.” – zaključio je Hajnal.

Pročitajte još