Grad Našice nastavlja ulaganja u prometnu sigurnost u Markovcu Našičkom – Dovršetak radova na pješačkim i pružnom prijelazu

 

U Markovcu Našičkom, na križanju Radničke i Kolodvorske ulice, odvija se izgradnja nogostupa te dva pješačka prijelaza preko pruge što će značajno doprinijeti rješavanju dugogodišnjeg problema sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na pješake.

Nastavak je to mnogih investicija na markovačkom području, a radove su danas obišli gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić, predsjednik Mjesnog odbora Markovac Našički Karlo Kanis kao i predstavnici izvođača radova, tvrtke EUROISKOP d.o.o. iz Našica.

Kontinuitet ulaganja u prometnu infrastrukturu

Gradonačelnik Kašuba je naglasio kako ovaj projekt predstavlja još jedan korak prema sigurnijem i praktičnijem gradskom okruženju, potičući pritom gospodarski razvoj te poboljšavajući kvalitetu života svih građana Našica. Nogostup će pridonijeti većoj sigurnosti pješaka, omogućujući im nesmetano kretanje uz cestu, dok će pješački prijelazi ukloniti dosadašnje rizike pri prelasku ovih prometnih točaka.

„Ovo je jedna izuzetno važna investicija u Markovcu Našičkom koje je najveće prigradsko naselje Grada Našica, a ona je izravno vezana za prometnu sigurnost. Ovaj problem postoji već dugi niz godina i na njega je ukazivala vijećnica Gradskog vijeća Branka Baksa kao i predsjednik MO Markovac Našički Karlo Kanis. Danas mogu sa zadovoljstvom reći kako je rješenje ovog problema pri kraju, odnosno upravo dovršavamo nogostup te dva pješačka prijelaza koja povezuju Radničku i Kolodvorsku ulicu. Valja naglasiti kako su sredstva u potpunosti osigurana iz gradskog proračuna, a ona iznose 59.846,90 EUR s PDV-om. Također, ova investicija je samo od jednih na markovačkom području, a izdvojit ću još postavljanje javne rasvjete u Ulici Franje Strapača te izgradnju pješačkog prijelaza preko pruge – veza Osječke ulice i Ulice J.J. Strossmayera, a ona je sufinancirana od strane MUP-a u iznosu od 60% kroz projekt Sanacije opasnih mjesta u cilju podizanja sigurnosti sudionika u prometu.

Također smo u postupku uređenje imovinskopravnih odnosa vezanih za zgradu Slavonije IMK, a on se nalazi u završnici darivanja objekta Republike Hrvatske Gradu Našicama. Ondje će se izgraditi Centar za integracije i razvoj koji predstavlja mjesto provođenja multidisciplinarnih programa u području pružanja pomoći, edukacije i integracije osoba s posebnim potrebama ili osoba s umanjenim fizičkim i radnim sposobnostima. Znatna sredstva ulažemo i u NK „Željezničar” i ovim se putem mogu samo zahvaliti predsjedniku Komjetanu i njihovoj Upravi jer on okuplja veliki broj mladeži s ciljem odgoja u sportskom duhu. Istaknuo bih kako je DVD Markovac Našički ove godine proslavio 100. rođendan, a Grad Našice je pomogao obnovi njihovog doma i nastavit će s ulaganjima i u narednom periodu. Ovo je i prilika da se zahvalim svima koji rade na društvenom i kulturnom polju u Markovcu od SKUU-a „Franjo Strapač” preko Matice slovačke Markovac pa sve do mnogobrojnih udruga koja aktivno sudjeluju u radu lokalne zajednice. Također, Markovac je dio i naše turističke priče zahvaljujući Zoološkom vrtu koji je jedan od četiri u Hrvatskoj i predstavlja veliko bogatstvo turističke ponude Grada Našica.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Karlo Kanis, predsjednik Mjesnog odbora rekao je kako su u tijeku radovi na nogostupu i pružnom prijelazu koji će poboljšati sigurnost pješaka.

„Prije svega bih se zahvalio Gradu Našicama i gradonačelniku Kašubi što su prepoznali potrebu ulaganja u ovaj pružni prijelaz koji će uvelike poboljšati sigurnost u prometu. Svi koji žive u Markovcu Našičkom znaju da je to problem koji je desetljećima prisutan jer ovdje djeca ne mogu doći do škole bez ulaska u opasnost i prekršaj. Realizacijom ovog projekta to će biti riješeno i mislim da će svi biti zadovoljni povećanjem prometne sigurnosti.” – zaključio je predsjednik Kanis.

Stjepan Kovačević, predstavnik izvođača radova – EUROISKOP d.o.o. izjavio je kako trenutno rade na nogostupu u duljini od 141 metar te dva pješačka prijelaza kako bi se riješio višegodišnji problem u prometu, a dovršetak ovih radova predviđen je za idući mjesec.

Pročitajte još