FFC Futures – Održana konferencija za medije povodom današnjeg spektakla

ffc naslovna

U petak je s početkom u 14 sati održana službena press konferencija povodom današnjeg 2. FFC Futuresa koji se održava u Opatiji u novoj Gradskoj Dvorani. Na „pressici‟ su sudjelovali predsjednik FFC-a i vlasnik Fight Channela, gospodin Orsat Zovko, glavni urednik Fight Channela Marko Petrak, predsjednik Opatija Fight Cluba, partnera priredbe, Mladen Kranjčec, te glavne zvijezde super borbi: Mladen Brestovac, Ante Delija i Ruben Wolf.

Uvodnu riječ odradio je gospodin Zovko izrazivši zadovoljstvo prvom priredbom koja je pokazala da je format FFC Futuresa bio vrhunska stvar i za Final Fight promociju, ali i za razvitak slobodne borbe i kickboksa.

„Imamo izuzetno pozitivne reakcije na ovaj format, odnosno FFC Futures, i to od svih klubova i natjecatelja iz regije i iz još nekih europskih zemalja. Svi su zadovoljni formatom koji omogućuje mladim talentima i nedovoljno afirmiranim borcima da dobiju svoju šansu i ugovor za FFC za iduću godinu. Osim tog dijela u kojem sudjeluju mlađi borci, uvijek imamo i nešto kao poslasticu za kraj. Uvijek i u kickboksu i u MMA dijelu stavljamo neke od naših provjerenih zvijezda, a to je tako i ovaj put, pa mislim da će publika u Opatiji doći na svoje i da će svi uživati‟, najavio je Zovko.

Iako se trebao boriti protiv Wiseslawa Kwasniewskog, ponajbolji hrvatski kickboks teškaš je u posljednji čas dobio novog protivnika. I sam je ostao iznenađen otkazom gorostasnog Poljaka za koji i nema previše opravdanja. Brestovac je unatoč nemogućnosti proučavanja protivnika Tomasa Pakutinskasa, koji će u Opatiju stići tek u večernjim satima, izrazio optimizam te vjeruje da će stići i do 7. pobjede zaredom.

„Dogodila se nesreća. Čovjek se jednostavno ili ozlijedio ili očito nema volje za borbom. Došlo je do promjene plana igre. Dolazi mi novi protivnik, malo drukčiji koliko sam za sada čuo. Ima i MMA pozadinu i uz kickboks karijeru gradi i karijeru u MMA-u. Vidjet ćemo kakav će biti u ringu. Nadam se da je spreman i da nije prihvatio meč tek toliko da popuni fight card. Nadam se da dolazi koliko toliko pripremljen koliko se može biti u ovako kratkom roku. Ja sam spreman. Nemam ozljeda i čekam borbu‟; objašnjava Brestovac.

Za razliku od Brestovca koji posljednje dvije godine bilježi izuzetno dobre rezultate, njegov kolega iz MMA dijela koji će predvoditi priredbu, Ante Delija, će se u Opatiji pokušati vratiti na pobjedničke staze. Nakon dva poraza u nizu čeka ga neugodni Nijemac Ruben Wolf.

„Jako sam motiviran za ovu borbu. Spreman sam učiniti sve da se vratim na pobjedničke staze. Ako treba umrijeti u ringu, i to ću učiniti. Ruben je vrlo dobar protivnik i siguran sam da ćemo pružiti s vrhunski i vrlo otvoreni meč. Dva poraza u nizu su mi i opterećenje, ali i dodatna motivacija. Ponavljam da sam vrhunski spremljen za ovaj meč i vjerujem da ću se vratiti na pobjedničke staze‟, izjavio je Delija.

U svoju pobjedu je uvjeren i Nijemac Wolf koji i nije previše izgledao impresioniran Delijom i njegovim dosadašnjim rezultatima.

„Uvijek sam spreman vrhunski i uvijek idem na pobjedu. Pogledao sam malo Deliju, ali ne previše. Ja sam koncentiran na sebe i svoju izvedbu, a ne na svog protivnika. Pružit ćemo vrhunski meč‟, obećao je Wolf.

Organizatori su najavili još bolji i još kvalitetniji Futures nego u premijernom izdanju. Ponavljamo, u 10 kategorija (5 kick boks i 5 MMA)  80 boraca već od ranog jutra kreće u borbu za finale koje je na rasporedu od 20 sati navečer. Za prolazak među finaliste borci moraju slaviti u dva dvoboja, a tek ih onda očekuje finale. Prema najavama organizatora na drugi turnir su se prijavili još kvalitetniji borci iz desetak europskih zemalja. Službeno vaganje glavne zvijezde priredbe odradile su odmah nakon press konferencije, dok ista stvar „turnirske‟ borce očekuje u večernjim satima petka.

Ulaznica za FFC Futures 2 još uvijek ima u slobodnoj prodaji i kreću se po cijeni već od 50 kuna. Dnevni program je besplatan i svi znatiželjnici i ljubitelji borilačkih sportova mogu doći pogledati bez kupovine karata. Četvrtfinala kreću danas već od 9 sati ujutro, dok su polufinala na rasporedu od 13 sati. Već smo najavili da će večernji program krenuti s kick boks dijelom od 20 sati, a uslijedit će MMA polovica s početkom od 22 sata.

Pročitajte još