Brojni nastupi i odlični rezultati našičkih trkača

trkaci1
trkaci1

U posljednjih mjesec dana prvi dio sezone trčanja je na vrhuncu o čemu svjedoče brojni nastupi naših sugrađana.

Teško je pobrojati sve utrke na kojima nastupaju budući da se nekoliko različitih utrka održava gotovo svaki vikend diljem zemlje, ali i u inozemstvu. Već smo navikli izvještavati vas o odličnim rezultatima koje često postižu perjanice našičkog trčanja, ali i o sve većem broju onih koji se povremeno uključuju u ovaj lijepi sport.

Danijel Fak, aktualni prvak Hrvatske u polumaratonu i na distanci 10 km te trenutno najbolji hrvatski dugoprugaš nastupio je na vrlo jakom atletskom mitingu u Zenici gdje su nastupili atletičari iz 15- ak država i osvojio odlično treće mjesto u utrci na tri km.

trkaci5

 

Nedavno je održano i ekipno prvenstvo Hrvatske na 5000 m gdje je Fak bio pobjednik što mu je osiguralo mjesto u atletskoj reprezentaciji Hrvatske i nastup na Ekipnom prvenstvo Europe u Tel Avivu. Ekipno prvenstvo Europe održano je 24.-25. lipnja, a Danijel je u disciplini 5000 m osvojio odlično 9. mjesto uz fantastičan rezultat 14: 51 čime je potvrdio odličnu formu.

Damir Mesec nastupio je u svjetski poznatoj Ultra Trail utrci Lavaredo i napravio pravi podvig u Dolmitima u Italiji. Naime, utrka se sastojala od 120 km dužine i 5800 visinske razlike. U ukupnom plasmanu Damir je završio na 75. mjestu i to kao prvi Hrvat s vremenom od 17 h i 38 minuta. Još jedan velik uspjeh o kojemu bi trebalo pisati članke i članke jer Damirov uspjeh ovo zaslužuje, a koliko truda i nadljudske snage treba biti uloženo da bi se pretrčalo 120 km i to na velikim nadmorskim visinama teško je i zamisliti, a kamoli ostvariti.

Mesec je nedavno nastupio i na memorijalu Julije Boroša- Jumbo u Pisarovini i na 11, 8 km osvojio odlično treće mjesto. Utrku je uspješno istrčala i Dubravka Mesec, naša ponajbolja dugoprugašica, popevši se na postolje i to na drugu stepenicu.

trkac5

 

Mijo Benković nastupio je zajedno s kćerkom Anom Benković u utrci građana na 7, 5 km. To je bila jedna od disciplina koje su se mogle odabrati, a glavna utrka bila je u dužini 12 km. U organizaciji Maraton kluba Velika Gorica utrka je dobila naziv „Sretna utrka“ i održala se po prvi puta. Mijo je zauzeo odlično 5. mjesto.

Benković je također nastupio i na Lika Cave trailu. Radi se o utrci s puno visinske razlike i označenoj stazi u prirodi gdje su kontrolne točke raspoređene u pećinskom parku Grabovača i koju svaki natjecatelj mora proći. Benković je nastupio na utrci dužine 14 km s 600 metara visinske razlike.

Duško Panjković nastupio je na nedavno na prvoj brdskoj utrci Ivanec- Greben grad na planini Ivanščici u dužini 37, 5 km. Utrka je bila vrlo zahtjevna, ali je Duško kao iskusni natjecatelj uspješno svladao sve prepreke i došao na cilj.

Tomislav Gall već drugu godinu nastupio je Karlovačkom ceneru, tj. utrvi na 10 km i uspješno je istrčao. Također je nastupio i na prvom polumaratonu Gornja Gračenica- Popovača.

Uz Galla, na prvom polumaratonu Gornja Gračenica- Popvača nastupili su i Siniša Kanis, Goran Špehar i Hrvoje Tržić uz deveto mjesto Tržića.

trkaci4

Sljemenski maraton koji se održao po osamnaesti put privukao je brojne ljubitelje avanture, a među njima bio je i Željko Kanđera. Natjecatelji su mogli birati između tri kruga, a svaki je iznosio 14 km. Kanđera je završio 2 kruga, tj. 28 km po brdima Medvednice.

Novo osvjetljenje pješačkog mosta u Osijeku prošlo je u znaku Coca- colinog noćnog cenera, tj. utrke na 10 km uz mnoštvo trkača. Od Našičana su nastupili: Tomislav Gall, Siniša Kanis, Goran Špehar, Dragan Jović, Tihomir Kolembus, Niko Milanović, Sanja Milanović kojoj je ovo bila prva utrka na 10 km uspješno istrčana, Ivna Godžirov i mnogi drugi.

Tihomir Kolembus i Hrvoje Tržić nastupili su i na međunarodnom noćnom maratonu u Novom Sadu. Uz maraton, mogao se izabrati i polumaraton te utrka na sedam km. Kolembus i Tržić istrčali su polumaraton u odličnoj organizaciji i atmosferi.

trkaci2

Tijekom ljeta se po četvrtu godinu zaredom održava se Valpovačka ljetna liga trčanja, a iz vikenda u vikend bilježi sve veći broj natjecatelja. Od Našičana nastupaju: Dragan Jović, Niko Mllanović, Tihomir Kolembus i Hrvoje Tržić. O ovoj ligi ćemo sigurno još izvještavati.

Čestitke svim trkačicama i trkačima. Zaista trčanje postaje vrlo masovan sport i vrlo popularan u našem gradu. Isprike unaprijed ako je nečije ime izostavljeno i nije spomenuto u brojnim nastupima s odličnim rezultatima. Našičani zaista imaju vrhunske atletičare o kojima se treba čuti i čija imena trebaju biti više zastupljena u medijskim prostorima našeg grada, ali i šire.

Pročitajte još