Festival posvećen Dori Pejačević od 1. do 5. ožujka u Zagrebu

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održat će se čak četiri programa u okviru Festivala.

U povodu 100. godišnjice smrti skladateljice Dore Pejačević (10. 9. 1885. – 5. 3. 1923.), čija se djela posljednjih godina sve više izvode na uglednim svjetskim pozornicama, od 1. do 5. ožujka na više lokacija u Zagrebu održava se Dora Pejačević Festival. Festival Dora Pejačević kroz pet festivalskih dana upoznat će širu publiku s njezinim djelima, kao i likovnim, scenskim, filmskim i glazbenim radovima posvećenima toj fascinantnoj skladateljici i violinistici.

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Festival će započeti koncertima Zagrebačke filharmonije: svečanim koncertom otvorenja Festivala Dora Pejačević u društvu velikana 1. ožujka pod ravnanjem Marije Ramljak te 3. ožujka Dora & Liszt uz pijanisticu Miu Pečnik pod ravnanjem Dawida Runtza.
U subotu, 4. ožujka u 11 sati u Maloj dvorani Lisinski održat će se predstava i radionica za djecu Da sam ja kontesa Dora redateljice Petre Radin uz komorni orkestar Zagrebačke filharmonije.

U ciklusu Lisinski subotom održat će se koncert Dora, na kojem će djela Dore Pejačević, kao i praizvedbu skladbe Portret Dore P. Helene Skljarov, izvesti Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Pascala Rophéa. Na koncertu će nastupiti violinist Andrej Bielow, violončelistica Monika Leskovar Šelendić, pijanistica Martina Filjak, mezzosopranistica Martina Mikelić i glumica Zrinka Cvitešić.

Izvor: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Pročitajte još