Epidemiolog posjetio Dječji vrtić Zvončić Našice

Povoljnom epidemiološkom situacijom i popuštanjem mjera polako se djeca vraćaju u svoje vrtiće. U Dječji vrtić Zvončić Našice ukupno su prijavljena 53 djeteta koja žele ići u vrtić i čiji roditelji imaju potrebu da im djeca pohađaju vrtić, a zasad imaju 40-tak polaznika.

U sklopu 3. faze popuštanja mjera 11. svibnja 2020. godine, vrtić je pohađalo 7 polaznika, a povratkom većeg broja djece organizirane su nove skupine, koje su zbog preventivnih mjera i dalje razdvojene. Od 1. lipnja planira se formiranje redovnih skupina te će svako dijete ići u svoju skupinu i biti sa svojom odgojiteljicom. Važno je naglasiti kako se u vrtiću pridržavaju svih naputaka HZJZ-a temeljem kojeg su izdate preporuke za rad s djecom rane i predškolske dobi u dječjem vrtiću. Dječji vrtić Zvončić posjetio je i epidemiolog Zorko Kovač te je bio oduševljen načinom rada. Na snazi su preporučene mjere, pri dolasku u vrtić prolazi se dezbarijera, djeci se kontinuirano mjeri temperatura, preobuvaju se, peru ruke te odlaze u svoju skupinu.

“Što se tiče higijene, to je inače redovno stanje u našem vrtiću o kojemu se oduvijek vodila posebna briga, te su djeca jako dobro educirana o pravilnom pranju ruku.” – rekla je ravnateljica Snježana Kanđera. Kako navodi ravnateljica Kanđera, dječji vrtić Zvončić Našice je u prednosti u odnosu prema manjim vrtićima zato što skupine imaju izravne izlaze na terase te veće prostore u kojima se može kvalitetno organizirati odgojno – obrazovni rad s djecom. U blizini se nalazi i park te odgojiteljice mogu provoditi vrijeme s djecom u prirodi.

Pročitajte još