Energetska obnova važnih obrazovnih objekata u Našicama

Energetske obnove obrazovnih institucija u Gradu posjetio je i pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić. U radove koji se provode na području Našica, a tiču se uglavnom obrazovnih institucija je uloženo ukupno više od 14.000.000,00 kn. U narednim godinama najavljena su i sljedeća ulaganja u koja ulazi energetska obnova zgrade Glavne uprave, Opće županijske bolnice Našice, Dom zdravlja te prostorije NK Našk-a.

Zdravko Vukić i gradonačelnik Josip Miletić prvo su posjetili i razgledali prvu obnovljenu zgradu u gradu, zgradu Dječjeg vrtića “Zvončić” u kojem ih je dočekala ravnateljica Snježana Kanđera.

“Zahvaljujem se u ime svih djelatnika vrtića Gradu Našicama i gradonačelniku gospodinu Josipu Miletiću, svim suradnicima koji su marljivo radili na realizaciji projekta energetske obnove i koji i dalje trenutno rade na drugom projektu kojim se povećava i kvaliteta materijalnih uvjeta i života i rada djece u vrtiću. Također se zahvaljujem svim djelatnicima i suradnicima razvojne agencije NARA, a posebno gospođi Magdaleni Vidakovič Gelenčir koji su brižno vodili brigu o svim projektima. Ujedno se zahvaljujem svim radnicima vrtića koji daju svoj doprinos u cijelom odgojno-obrazovnom procesu i realizaciji cjelokupnog rada i koji pomažu da djeca budu upravo zbrinuta onako kako treba. Posebno se zahvaljujem roditeljima na strpljenju koji su prepoznali sve naše aktivnosti i dali nam veliku podršku. Zahvaljujem se i našem sugrađaninu Zdravku Vukiću koji je svojim angažamnom doprinio u realizaciji ovih projekata i to je ostavilo traga koji svi vidimo.” izjavila je ravnateljica dječjeg vrtića “Zvončić”.

Zadovoljan dosadašnjim radovima na energetskoj obnovi vrtića i srednje škole pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić istaknuo je da je posebno ponosan što se velika većina iznimno značajnih projekata za Hrvatsku provodi na području Osječko – baranjske županije, odnosno na području grada Našica.

“Mislim da možemo biti zadovoljni projektima energetske obnove koji se provode na našičkom području koji se tiču obrazovnih ustanova, vrtića, osnovnih škola i srednje škole, pa i aktivnostima koje se rade u planiranju energetske obnove zgrade Gradske uprave. Ja ovim putem čestitam timovima Grada Našica na čelu s gradonačelnikom Josipom Miletićem, kao timu Osječko-baranjske županije na čelu s županom Ivanom Anušićem. Riječ je ovdje o iznimno velikim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji dolaze u Hrvatsku a u vrijednosti su od oko 14.000.000,00 kuna, od kojih je 10.000.000,00 kn povučeno iz sredstava EU.”- izjavio je Zdravko Vukić.

Gradonačelnik Josip Miletić svojom se izjavom dotaknuo kako su projekti koji se trenutno realiziraju u gradu prvenstvo namijenjeni djeci a to im je najbitnija stavka jer grad ulaže u demografsku politiku. “Prva završena energetska obnova dječjeg vrića bila je u vrijednosti od oko 3.000.000,00 kuna, dok su u isto vrijeme u tijeku i energetske obnove srednje i osnovnih škola u vrijednosti od 14.000.000,00 kuna. Do ovih investicija ne bi niti došlo da nije bilo podrške s vrha, stoga treba svakako zahvaliti i Vladi Republike Hrvatske te županu Ivanu Anušiću. Ovaj investicijski ciklus koji se u trenutno odvija u gradu Našicama itekako je vidljiv, a grad Našice će i dalje vrijedno i marljivo pripremati projekte kako bi mogli što je više moguće koristiti sredstva iz EU i postepeno obnavljali grad.”- rekao je gradonačelnik.”- rekao je gradonačelnik.

Nakon vrtića zajedno su posjetili srednju školu Isidora Kršnjavog gdje su radovi u punom jeku jer se iskorištava prazna škola u vrijeme blagdana. Vanjska fasada u samom je završetku dok se u nekim učionicama i višenamjenskoj dvorani uređuju stropovi. Prisutne je dočekao ravnatelj Željko Filjak koji je izrazito zadovoljan napretkom radova koji će uvelike pomoći pri energetskoj uštedi u radu škole.

“Ovaj projekt utječe na povećanje energetske učinkovitosti građevine, usmjeren prije svega na smanjenje emisije CO2. Nastojimo poboljšati materijalno higijenske uvjete za učenike i nastavnike i nadamo se da će ovaj projekt biti uspješno priveden kraju do ožujka. Ova obnova ne samo da će uljepšati vanjski izgled zgrade, nego će više utjecati na funkcionalnost jer ćemo uvesti LED rasvjetu, uredili smo kotlovnicu, ali i zamijenili stolariju.”- izjavio je ravnatelj škole.

Pročitajte još