DVD Zoljan održao redovnu godišnju Skupštinu

 

U Zoljanu je prošle subote, 24. 2. 2024. godine, održana redovna godišnja Skupština DVD-a Zoljan, a na njoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica TZ Grada Našice Ines Resler, dopredsjednik Vatrogasne Zajednice Našice Vlatko Gašić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Našice i JVP-a Našice Danijel Matković, predsjednik Vatrogasnog vijeća JVP-a Našice Hrvoje Žiha, predsjednik Mjesnog odbora Zoljan Mihael Devald, počasni član Društva Ivica Čeme, pročelnik za financije Grada Našica Franjo Vladika te mnogi gosti iz prijateljskih društava i udruga.

Skupština je započela intoniranjem himni – hrvatske i vatrogasne nakon kojih je održana minuta šutnje za sve preminule vatrogasce društva. Željko Ptiček, predsjednik DVD-a Zoljan pozdravio je sve prisutne i u svom je uvodnom govoru naglasio dobru suradnju svog Društva s Gradom Našicama, Vatrogasnom zajednicom te brojnim društvima i udrugama.

„Ponosno možemo reći da smo uspješno afirmirali djecu mnogobrojnim aktivnostima, a osnovali smo i B ekipu žena. Sudjelovali smo na 21 natjecanju s rekordnim brojem ekipa, osvojili 9 pehara i trofeja, što predstavlja izvanredan rezultat za naš DVD. Ova postignuća ne bi bila moguća bez podrške Grada Našica, koji nam je omogućio kupnju zemljišta, a na njemu ćemo realizirati prostor za vježbe, svlačionice i društvene prostorije i time bismo stvorili bolje uvjete za rad našeg DVD-a. U suradnji s predsjednikom Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije, gospodinom Pakšecom, i zapovjednikom JVP-a Našice, Danijelom Matkovićem, ostvarili smo suradnju s vatrogascima iz Tirola. Uskoro ćemo ih posjetiti kako bismo preuzeli vatrogasno vozilo, a suradnja je već rezultirala pozitivnim iskustvom i zadovoljstvom na obje strane.

U ovoj godini planiramo niz aktivnosti, uključujući posjete drugim društvima, odlazak u Austriju, sudjelovanje na Florijanovu, natjecanja Vatrogasne zajednice županije te razna natjecanja za djecu. Također, aktivno radimo na projektiranju i dokumentaciji za nove prostorije DVD-a, a uz podršku Grada i radnih organizacija planiramo i srušiti dio objekta. S nadom gledamo prema budućnosti jer vjerujemo da će izgradnja novog DVD-a započeti u naredne dvije godine.”

Na Skupštini su uručena uvjerenja o položenim ispitima i vatrogasne spomenice zaslužnim članovima

Nakon uvoda podneseno je detaljno izvješće o radu DVD-a Zoljan za proteklu godinu iz kojeg je bilo vidljivo kako je ovo Društvo bilo izuzetno produktivno, a njega je podnio tajnik Franjo Pavlović. Blagajnik Edi Pavlović podnio je financijski izvještaj za prošlu godinu, a dozapovjednica Katarina Markulić predstavila je plan rada za tekuću godinu. Društvo će nastaviti s postojećim aktivnostima, a poseban naglasak bit će stavljen na uređenje novih prostorija. Sudjelovanje u aktivnostima Vatrogasne zajednice Našice također je u planu, što će doprinijeti jačanju suradnje s drugim vatrogasnim društvima. Na Skupštini su uručena uvjerenja o položenim ispitima i vatrogasne spomenice zaslužnim članovima, a njih su uručili predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, predsjednik DVD-a Zoljan Željko Ptiček te zapovjednica Tomislava Žarić. Franju Silađija i Branka Gulla posebno su istaknuti te su im upućene čestitke za 40 i 60 godina aktivnog rada u društvu.

Grad Našice će i dalje snažno podržavati vatrogasna društva

Gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba zahvalio se na pozivu te je čestitao DVD-u Zoljan na očuvanju uspješne tradicije vatrogastva.

„Dobrovoljno vatrogasno društvo Zoljan se istaknulo svojim izuzetnim radom, a u ime Grada Našica želim istaknuti da smo tijekom protekle godine postigli značajan napredak. Prvenstveno smo kupili zemljište u vrijednosti od 18 tisuća eura koje će poslužiti za proširenje prostora za vježbe. Osim toga, planiramo izgraditi buduću zgradu koja će imati adekvatne svlačionice, društvene prostorije i sve što je potrebno ozbiljnom vatrogasnom društvu. Kada govorim o ozbiljnosti i odgovornosti, naglasak stavljamo na članove, njih preko sto, uključujući zapovjednicu i dozapovjednicu te mnogo ženskih članova. Svi članovi, bez obzira na dob, doprinose zajednici. Nedavno smo s ponosom primili vatrogasno vozilo, odnosno vatrogasne autoljestve iz Tirola za JVP Našice. Uz to, radujemo se i dolasku vatrogasnog vozila za Dobrovoljno vatrogasno društvo Zoljan. Posjetitelji iz Tirola izrazili su divljenje ozbiljnošću rada zoljanačkih vatrogasca što nas čini iznimno sretnima. Također želim naglasiti da smo ponosni na sve vatrogasce jer pružaju osjećaj sigurnosti našim građanima, što nam je izuzetno važno. Grad Našice će i dalje snažno podržavati vatrogasna društva, kako financijski, tako i organizacijski. Večeras smo posebno istaknuli Dobrovoljno vatrogasno društvo Zoljan koje planira ostvariti značajne napretke u narednim godinama.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Foto: K. Matasić

Pročitajte još