Državni projekt „Svjetski dan poezije” 2023. u našičkoj srednjoj školi

Prof. Barbara Bošnjak, prof. Adrijana Rajić, prof. Mirjana Rajić i prof. Mirela Rukavina – Sabo predstavile su na državnoj razini u virtualnom okruženju aktivnosti koje su provodile tijekom nastave engleskog jezika prigodom obilježavanja Svjetskog dana poezije 2023. godine.

Svjetski dan poezije (engl. World Poetry Day) UNESCO je proglasio 21. ožujka 1999. godine s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije diljem svijeta. Organizatorice projekta su voditeljica Županijskog stručnog vijeća za profesore engleskog jezika Osječko – baranjske županije Vlasta Svalina, prof. savjetnica, i Tanja Nemčanin, izvrsna savjetnica, učiteljica u OŠ “Retfala” u Osijeku.

Prof. Adrijana Rajić provela je niz aktivnosti u 2. razredu jezične gimnazije, dok je prof. Mirjana Rajić pristupila pisanju poezije s učenicima 4. razreda poljoprivredne struke što je rezultiralo učeničkim radovima objavljenim na Padlet poveznici događanja.

Ukoliko ste maturant, prepoznat ćete se u pjesniku

Prof. Barbara Bošnjak i prof. Mirela Rukavina – Sabo su provele niz aktivnosti u 4. a i b razredu opće gimnazije, koje su predstavljene putem book creatora. U multimedijalnoj knjizi možete poslušati učeničke interpretacije pjesme američkog književnika Roberta Frosta „The Road Not Taken“, upoznati se putem zvučnih zapisa s njegovom biografijom, pokušati proanalizirati pjesmu putem zadanih smjernica, saznati pojedinosti o nastanku pjesme, pogledati animirani film koji je nastao po predlošku pjesme te razmisliti o slojevitosti metafora koje donosi Frostova pjesma „The Road Not Taken“, a koja prožima pjesmu u cjelini i takva pjesnička metaforika predstavlja rijedak pjesnički dar. Ukoliko ste maturant, prepoznat ćete se u pjesniku, a ukoliko je pred vama donošenje važne životne odluke, nemojte je donijeti prije no što pročitate ovu pjesmu, navode iz škole.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još