Dragovoljno predali minsko – eksplozivna sredstva i oružje

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 2. do 9. kolovoza, na području ove Policijske uprave, evidentirane su 3 dragovoljne predaje minsko – eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Đakova, Čepina i Dalja dragovoljno predali 2 automatske puške, 3 ručne bombe i 765 komada raznog streljiva.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Također, policija vas moli da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, u kojima je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka dogodilo se tri prometne nesreće, a na području Đakova i Belog Manastira po jedna prometna nesreća. U vremenu od 6. do 8. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 20 vozača (13 osobnog automobila i 7 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Dana, 6. kolovoza, najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana u Bistrincima, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 41-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču bicikla evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,81 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 500 kuna.

U petak, 6. kolovoza, u Dragotinu, u 19,20 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozaču 51-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Dragotina, koji je upravljao traktorom i neregistriranom prikolicom i nepropisno se kretao kolnikom, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,99 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 8 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „F“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U subotu, 7. kolovoza, u 00,10 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 49-godišnji hrvatski državljanin iz Semeljaca, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,85 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U 8,15 sati, na državnoj cesti broj 7, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 20-godišnji hrvatski državljanina iz Tomašanaca, uslijed nepropisnog kretanja sišao je s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,94 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U 17,30 sati, na cesti Branimirovac – Andrijevac, u nadzoru prometa zaustavljen je 31-godišnji hrvatski državljanin iz Budimaca, koji je upravljao osobnim automobilom, za vrijeme dok mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola. Sukladno Prekršajnom zakonu 31-godišnjak je uhićen, oduzeto mu je vozilo sa kojim je upravljao te mu je Općinski sud odredio produženo zadržavanje u trajanju od 13 dana. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još