Dovršena izgradnja javne rasvjete u najdužoj markovačkoj ulici

U Markovcu Našičkom dovršena je izgradnja javne rasvjete u Ulici Franje Strapača, a ovim se ulaganjem osigurala adekvatna osvijetljenost najduže markovačke ulice. Dovršetak ove investicije obišli su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković – Gelenčir, voditelj Odsjeka za investicije Božo Papac i pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić.

Ulaganja u javnu rasvjetu doprinijeti će sigurnijem prometovanju

Prema riječima gradonačelnika Kašube Grad je odlučio uložiti u modernizaciju javne rasvjete u Ulici Franje Strapača kako bi se riješio dugogodišnji problem i povećala sigurnost u prometu. Projekt je obuhvatio zamjenu starih novim, energetski učinkovitim LED svjetiljkama, čime se postigla bolja vidljivost i smanjila potrošnja električne energije.

„S velikim zadovoljstvom mogu reći da je u dvije faze završena i izgradnja javne rasvjete u najdužoj markovačkoj ulici, Ulici Franje Strapača. Izgradnja je započela prošle godine, a sama investicija je koštala 167 000 eura koji su došli iz proračuna Grada Našica. Ona je od izuzetne važnosti za Markovčane jer njome podižemo sigurnost u prometu kao i samu kvalitetu života mještana koji su dugi niz godina čekali kvalitetnu javnu rasvjetu. Ovim putem se zahvaljujem posebno i predsjedniku Mjesnog odbora Markovac Karlu Kanisu, ali i potpredsjednici Gradskog vijeća Branki Baksi kao i izvođačima radova i svima onima koji su sudjelovali u rješenju ovog problema.

Od investicija u Markovcu Našičkom riješenih u ovoj godini je dugoočekivani pružni prijelaz kojim smo, također, podigli sigurnost u prometu, a  uložili smo u dom lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, odnosno dovršili smo prvu fazu radova. DVD Markovac Našički ove subote proslavlja 100. rođendan, a njegovi su članovi posebno cijenjeni u našem kraju i igraju značajnu ulogu u osiguravanju imovine i ljudskih života.

Također, do kraja ove godine planiramo realizirati pješački pružni prijelaz kod silosa, a u fazi rješavanje je i prostor IMK „Slavonije”. Naime, iznašli smo sredstva kojima ćemo riješiti projektnu dokumentaciju, a taj će prostor, kroz nekoliko godina, postati Centar za integraciju i mlade.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba zaključivši kako Markovac, kao najveće prigradsko naselje, zaslužuje posebnu pažnju.

Pročitajte još